Connect with us

Hír

Nem tiltják be idén a tolongós QB sneaket

Az Eagles elképesztő hatékonysággal használta tavaly a QB sneakeket, ugyanis rendszeresen rögbiszerűen áttolták Jalen Hurtsöt a vonalon. Sokaknak ez nem tetszett, a korábbi játékvezető-főnök Dean Blandino szinte biztosra vette, hogy ezt be fogják tiltani, azonban a Versenybizottság végül nem javasolta az erre vonatkozó szabály megváltoztatását a jövő heti tulajdonosi meeting előtt.

Ez azt jelenti, hogy hacsak a tulajok nem állnak elő egy pontos szabálymódosítással és nem szavazzák meg legalább 24-en (nem valószínű), akkor a 2023-as szezonra érvényben marad a dolog és továbbra is lehet ezt a játékot használni. Sean Payton például már jelezte korábban, hogy ő is használni fogja ezt, és vélhetően nem lesz egyedül.

Ezt nem, de 8 másik szabálymódosító javaslatot előterjesztett a bizottság azon felül, amit a csapatok terjesztettek elő korábban.

Ezek közül több is kis technikai változtatás, a leginkább látványos vagy észrevehető a puntok utáni touchbackek esetén a labda 25 yardosra való helyezése lenne az eddigi 20 yardos vonal helyett. Ez vélhetően még jobban ösztönözné a csapatokat, hogy az ellenfél térfeléről ne puntoljanak, hanem menjenek neki negyedik kísérletre – amellett, hogy az alapindok mögötte a biztonság, hiszen a legtöbb sérülés a special team játékok alatt történik. Szintén a 25 yardosra helyeznék a labdát kickoffoknál és safetyk utáni free kickeknél történő fair catchnél (ha az a 25 yardoson belül történik).

Nem konkrétan a pályán történtekhez kapcsolódó dolog továbbá az, hogy a tulajok arról is szavaznak majd, hogy a szezon végi (14-17. heti) csütörtök esti meccsek rugalmasak legyenek és át lehessen tenni oda más párosításokat az adott fordulóból. Idén a hétfő esti rangadók már rugalmasan kezelhetők a szezon végén, így várhatóan csak idő kérdése, hogy így legyen a csütörtökiekkel is.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!