Connect with us

Draft

A jövő sztárjai – Christian Gonzalez

Christian Gonzalez a 2023-as class egyik legfényesebb csillaga. Domináns egyetemi produkciója mellé kiemelkedő atletikusság, jó ösztönök és fejlett technika párosul, aminek hála biztosan a top10-ben fog elkelni a játékosbörzén. 

A corner az NFL legfontosabb posztjai között van. Minden évben láthatunk prémium pickeket ellőni erre a csapatrészre. A 2023-as class kiemelkedően jónak ígérkezik itt, ami elsősorban annak köszönhető, hogy pár egészen elképesztő tudású és atletikussággal bíró nevet találunk a lista elején. Tavaly Sauce Gardner félelmetes újonc évet produkált és az év végi All-Pro keretbe is bekerült, ez pedig jól jöhet az idei draft classnak, hiszen mindenki az új Gardnert akarja most a csapatában tudni.

Gonzalez Dallas külvárosi részén nőtt fel. A középiskolában cornerback mellett még elkapó is volt, de az egyetemek elsősorban a védősorba toborozva adtak neki ajánlatokat. 4 csillagos tehetség volt és országszerte a legjobb programok közül jópár iskola adott neki ajánlatot. Hívta az Alabama, a Notre Dame, a TCU, az Ole Miss, a Baylor vagy az Arkansas is. Ő mégis az otthonától távolra a Pac-12 egy közepes/gyenge programjához, a Coloradóhoz írt alá. Nem kapott redshirt évet, így már 2020-ban is viszonylag sok akciót láthatott, hogy aztán 2021-ben abszolút kezdő legyen. A remek sophomore éve után úgy érezte készen áll a szintlépésre és ugyan konferencián belül maradt, de átment a Pac-12 egyik legerősebb csapatába, az Oregon Ducksba. Követte a szintén odaszerződő korábbi defensive back edzőjét. Itt csak tovább emelt a nívóján, fejlődött és a 2023-as draft egyik legnagyobb tehetségeként várhatja a biztos top10-es, de akár top5-ös kiválasztását.

Kifogásolhatatlan atletikusság

Gonzalez a prototípus cornerback. 185 centiméter magas (6’1″), ami pont elég ahhoz, hogy fel tudja venni a versenyt a magasabb elkapókkal, de nem túl magas, hogy ne legyen meg a gyors irányváltó képessége és a robbanékony stílusa. A meccsfelvételeken ezek látszódtak is és várni is lehetett tőle egy kiemelkedő Combine-t. Ezt pedig tökéletesen meg is hozta. Karjai hosszúak és a karfesztávolsága is bőven átlag feletti. A fizikai adottságok után pedig megmutatta, hogy mozogni is tud. Súlypontemelkedése és távolugrása a felső 4%-ban van, abszolút a poszt legteteje. A 40 yardos ideje is felső 11%-ba repíti (4,38mp). A spider chartja közel tökéletes kör. A fordulékonysági felmérőket ugyan kihagyta, de ez inkább taktikai döntés volt (a pro dayen sem csinált), hiszen így is olyan eredményeket mutatott, amibe nem lehet belekötni. Csak összehasonlításképpen, jobb atléta mint Jalen Ramsey. A cornerback pedig az a poszt, ahol különösen fontos az atletikusság. Ha nem tudod sebességben, ruganyosságban lekövetni a mozgásokat, sosem lehetsz gyenge közepesnél jobb játékos.

A vérében van egyébként az atletikusság, a családjában rengeteg sportolót találunk. Két nővéréből az egyik Kolumbia színeiben szerepelt a 2021-es tokiói olimpián gátfutásban.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!