Connect with us

Draft

A jövő sztárjai – Devon Witherspoon

Az idei drafton talán a legjobb posztnak a cornerback számít. Azon belül is két játékosról beszélhetünk top10 tehetségként, a szórakoztatóbb meccsnézési élményt pedig mindenképp az Illinois-ról érkező Devon Witherspoon szolgáltatja, aki egy extrán magabiztos igazi trash talker agresszív stílussal és nagyot szóló szerelésekkel – és nem mellesleg nagyon magas futball IQ-val. 

Witherspoonnak érdekesen indult a karrierje, ugyanis hetedikes korában abbahagyta a focit, mert inkább a kosárlabdában képzelte el magát. Aztán anyja, aki egyedül nevelte őket testvéreivel és akiért Devon mindent megtenne, megkérte hogy játsszon még egy év focit a gimiben. Az akkor mindössze 63 kilós Witherspoon előbb safety, majd egy évvel később cornerback poszton vitézkedett, azonban sok interceptionje ellenére mindössze 0 csillagos tehetségként tartották számon, amiben szerepet játszott az is, hogy nem voltak elég jók az osztályzatai.

Így a Hutchinson Community College-ra iratkozott be először, de csak pár hetet kellett ott töltenie, ugyanis a jegyei kellően feljavultak ahhoz, hogy a szabályok szerint egyetemek is bejelentkezhessenek érte. Kapott is több ajánlatot, végül az egyetlent fogadta el, ami a Power5-ba szólt, így kötött ki az Illinois-on. Egyből a speciális egység ásza lett, majd másodévesen Lovie Smith kezei alatt már stabil kezdő volt a védelemben. Még ekkor is nagyon vékony volt – ennek ellenére a legkeményebb játékosnak tartották a csapatban –, úgyhogy elég sokat kellett ennie, hátha magára tud szedni pár kilót. Nehéz volt, sokszor két óránként kellett zabálnia, de valamennyire azért sikerült, elérte a 80 kilót.

Tavalyi éve egészen kiválóra sikeredett, mindössze 22 elkapást engedett TD nélkül, emellé volt 3 interceptionje és 15 leütött labdája – a második legtöbb az országban. Most pedig top10-es tehetségként beszélhetünk róla.

Erősségek

Witherspoon egy igazi #FunToWatch játékos, ugyanis kisebb mérete ellenére a legkeményebb cornerback a classban. És ugyan alulméretezett, de a személyisége túlméretezett, ha lehet ilyen kifejezést használni. Annyira magabiztos és annyi trash talkot nyom, mint annak idején Deion Sanders. A meccs első pillanatától, sőt igazából az öltözőtől és a bemelegítéstől kezdve pofázik (és talán még álmában is). Én nagyon bírom az ilyen típusú cornerbackeket, ugyanis ennek a posztnak gyakorlatilag elengedhetetlen kelléke, hogy elhidd magadról, hogy te vagy a legjobb játékos a pályán. És az sem árt, ha az ellenfeled arcába tudsz mászni és ki tudod hozni belőle a frusztráltságát. Witherspoon maximálisra tekeri a fordulatot ebben.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!