Connect with us

Draft

A jövő sztárjai – Jalen Carter

Tavaly három játékost is draftoltak az első körben a rettegett Georgia védőfalból, egyiküket ráadásul 1/1-re. És egyikük sem a legjobb játékos volt nem hogy abban a csapatban, de még csak abban a védőfalban sem. Az ugyanis Jalen Carter volt, aki 2022-ben a pályán méginkább ráerősített a dominanciájára és a class legjobb játékosaként várhatná az idei börzét – ha makulátlan lenne a pályán kívül. 

A floridai születésű Carter három sportot űzött a gimiben, a foci mellett kosarazott és súlyemelő is volt, 180 kilót nyomott ki fekvenyomásnál. A futballnál maradva ötcsillagos tehetségnek számított, az ország negyedik legjobb védőfalembere és 18. legjobb játékosa volt abban az évben. Ő a Georgiát választotta, a Bulldogokat pedig zsinórban két bajnoki címhez segítette ellenállhatatlan All-American játékával.

Erősségek

Kezdjük a felépítésével, hiszen mi mással is kezdetnénk? Gyakorlatilag így kell kinéznie egy 3tech, azaz pass rusher védőfalembernek. 191 centi magas, 142 kiló és hosszúak a karjai. Egyáltalán nincs rajta felesleg (hacsak nem a Pro Dayét nézzük), és még képes is lehet magára pakolni pár kiló izmot, ha arra kérnék a profik közt.

Emellé pedig rendkívül atletikus. Ugyan nem tesztelt a Combine-on, de ez evidens a meccsfelvételeit nézve. Parádés az első lépése, elképesztően robbanékony játékos, emellé pedig nagyon jók az irányváltásai, az oldalirányú mozgása és a hajlékonysága. Ezek mind azt eredményezik, hogy nagyon könnyedén mozog és igazából nagyon gyorsan csinál mindent, egy szempillantás alatt a védő mellkasában terem vagy épp elhúz mellette. Nagyon kevesen mozognak ilyen jól ilyen méretekkel.

És akkor mindezek mellé még egy bulldózer erejével is bír. Berobban a kontaktba és könnyedén arrébb lök bárkit. Súlyemelő múltjából persze ez nem meglepő, de a felsőteste és a keze rendkívüli erővel bír, amit nagyon gyakran fordít előnyére.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!