Connect with us

Draft

A jövő sztárjai – Quentin Johnston

Az idei elkapó class kifejezetten gyengének mondható, az elmúlt öt évben például első ránézésre biztos nem volt rosszabb felhozatal WR-ből az első körben. Különösen igaz ez a boardok tetejére, nincs egy vagy több igazán kiemelkedő játékos, akire biztosan azt tudná mondani az ember, hogy ő meghatározó elsőszámú játékos lesz a nagyok között. Ebből a classból várják Quentin Johnstont sokan az első helyre, ami több tényezőre vezethető vissza. Nézzük mik ezek.

Atléta

Johnston nem volt különösebben magasan jegyzett amerikai futball játékos az egyetem előtt, mondhatni beleszürkült a mezőnybe. Bár négycsillagos tehetségként volt jegyezve, de nem kapkodtak érte a csapatok. Ellenben mégis vonzóvá tette egyes iskolák számára, hogy már akkor is kiemelkedő atléta volt. A foci mellett több sportban is remekelt, a kosárcsapat tagja volt, de például ezüstérmet szerzett távolugrásban a texasi állami bajnokságon. Emellett természetesen a sebessége már akkor is megfelelő volt, indult 100 és 200 yardos síkfutásban, illetve váltóban is iskolai évei folyamán.

Ezeket a képességeket természetesen a futballpályán is tudja kamatoztatni. Nagyon jó sebességgel rendelkezik, hosszú lábainak köszönhetően nagyon meg tudja húzni az iramot és a végsebessége is kiemelkedő. Azonban talán nem a sebessége, hanem a gyorsulása az, ami extra. Álló vagy kocogó helyzetből nagyon gyorsan képes váltani és az első pár lépést úgy meghúzni, hogy rögtön előnyben legyen. Atlétikai múltjából adódóan jól használja a testét és a kezeit, látszik rajta, hogy a vérében van a sebesség.

Szintén nagyon jól használja a felgyorsítását a védők elleni sakkjátszma alatt is, előszeretettel él a befékezés és kigyorsítás eszközével, amit kevesen csinálnak nála jobban a jelenlegi classban.

Ezekből a tulajdonságokból már következtethetünk rá, hogy az egyetem alatt elég jól használták hosszú játékoknál és a sok elkapás utáni yardján sem kell meglepődni. Utolsó évében 17,3 yardot átlagolt elkapásonként és ez az éve volt a legrosszabb ilyen szempontból. 2022-ben 18, első évében pedig egyenesen 22 yardot szerzett átlagosan az elkapásaiból.

Utolsó évében top-25-ben zárt a legalább 20 yardos passzjátékoknál szerzett yardokban és targetekben is.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!