Connect with us

Draft

A jövő sztárjai – Tyree Wilson

A bármilyen szempontból különleges játékosokra mindig felfigyelnek az emberek és a játékosmegfigyelők. Ha valaki rendkívül atletikus, óriási termettel bír, vagy épp olyan hosszúak a karjai mint senki másnak. Tyree Wilson utóbbi kategóriába tartozik, és akár az első nem-irányító is lehet, aki hallja a nevét az idei drafton – de ha első nem is lesz, a második-harmadik már elég jó eséllyel igen. Viszont biztos megéri ezt a magas cetlit?

Tyree Wilson Alaszkában született (ez is ritkaság az NFL-ben), de onnan kétéves korában elköltöztek Texasba. A gimiben a foci mellett atletizált, futó- és dobószámokban jeleskedett, például súlylökésben (anyja is atletizált, illetve nővére is). Három csillagos recruit volt a szakoldalak szerint, ő pedig a Texas A&M egyetemet választotta. Két év után azonban a transzfer mellett döntött, elmondása szerint nem neki való volt az A&M és inkább átment államon belül a Texas Techre. Tavaly végzősként (mesterdiplomáját igyekszik még megszerezni) rendkívül jó szezont rakott le az asztalra, megcsillogtatta potenciálját, amibe sokan beleszerelmesedtek, most pedig nagyon úgy néz ki, hogy egyértelmű top10-es választott lesz a drafton.

Miért tartják olyan magasra?

Ha a laborban próbálnánk tenyészteni egy pass rushert, akkor valószínűleg eléggé hasonlítana Wilsonra. Egy magas, izmos, jó kiállású gyerek, ritka hosszú karokkal. Egész konkrétan 198 centi magas (felső 5%), 123 kiló és emellé 90 centis karjai vannak (felső 4%), amivel a fesztávolsága 215 centi, tehát a két tenyere közt elférne Giannis Antetokuonmpo.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!