Connect with us

Draft

Bijan Robinsson és a többiek – Az RB class legjobbjai

Az idei futó class kapcsán mindenki Bijan Robinsonról beszél, ami annak tudatában természetes is, hogy a Texas volt játékosa olyan tehetség, amilyet tízévente lát csak a nagyközönség. Ellenben rajta kívül is vannak elég jó kis futók a classban, több olyan is, aki akár kezdőként megállhatja majd a helyét a profit között. Csemegézzünk egy kicsit a legjobbakból. Ebben a cikkben Robinsonról nem lesz szó, ugyanis ő külön cikket kapott már korábban.

Jahmyr Gibbs, Alabama

Lehet hogy a class legjobb futója Robinson, de az biztos, hogy nem a leggyorsabb. Erre a címre ugyanis többen pályáznak, többek között az Alabama volt üdvöskéje is. Gibbs egy kicsit alulméretezett játékos, de ilyen robbanékonyságot keveset látni a pályán. 4,36 másodperces 40 yardja a felső 99%-ba tartozik, de talán nem is adja át egy ilyen steril körülmények között bemutatott futás, hogy milyen is valójában.

Hihetetlen felgyorsításra képes, mind az induló sebessége, mind az irányváltása, mind pedig a második fokozatba kapcsolása kimagaslónak mondható. Mivel alacsony, ezért a súlypontja sincs magasan, ez pedig segít neki az átlag feletti irányváltásoknál, anélkül hogy a legkisebb mértékben is elvesztené az egyensúlyát.

 

Ez már magában elég jó, de kell még valami plusz, ami miatt második körös tehetségnek tekinthetjük. Ez pedig a passzjátékban betöltött szerepe. Gibbs néha már-már elkapókat megszégyenítő módon szeparálódik, felismeri az ellenfelek gyenge pontjait és üresen várja a labdát. A kezei pedig vajból vannak. Nagyon könnyed a mozgása minden elkapásnál és természetesen labdával a kezében is veszélyes.

A negatívum vele kapcsolatban nyilvánvalóan a termete, mert alacsony és elég pehelysúlyú is, így pedig nehéz workhorse futóként tekinteni rá. Noha az egyetemen a Georgia Tech, majd az Alabama színeiben is megkapta a lehetőséget, a profik között aligha lehet beküldeni a darálóba.

Zach Charbonnet, UCLA

Charbonnet egy nagyon egzotikus futó a maga módján, mert a stílusa nagyon kevés másik futóéhoz hasonlítható. Izmos, erőteljes, de ugyanakkor nyurga testfelépítése van, aminek következtében lead backként is lehet tekinteni rá, ahogy csapatai egyébként meg is tették egyetemi évei alatt. Rendkívül sok tapasztalata van, lényegében három éven keresztül tömték labdával, de a kimagasló az utolsó idénye volt a UCLA-én, ahol Chip Kelly alatt 135 yardot átlagolt mérkőzésenként, ami a negyedik legtöbb volt az országban.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!