Connect with us

Hír

A Packersnek fontos volt az idei pickcsere az első körben

A Packers és a Jets pontot tett a Rodgers-tárgyalások végére, és sikerült kialkudni egy mindenkinek megfelelő ellenértéket. A Packers az idei drafton feljebb mozgott két helyet az első körben (15-ről 13-ra), kapott egy második körös cetlit (42. overall), illetve egy jövő évi második kört, ami könnyen első körré válhat, amennyiben Rodgers a snapek 65 százalékában pályán lesz idén (illetve a Green Bay-iek az idei drafton hátramozogtak az ötödik körből a hatodikba).

Brian Gutekunst general manager épp sajtótájékoztatót tartott azután, hogy kiderültek a csere részletei, és elmondta, hogy fontos volt az idei draftkompenzáció. Ez persze nem meglepő, érthető módon már idén szerettek volna ellenértéket látni, ezért is volt valószínű, hogy megegyeznek a felek csütörtökig. Az volt újdonság igazából a trade-ben, hogy az első körben helyet cseréltek a csapatok, és a Packers két hellyel feljebb mozgott, megelőzve így a Jets mellett a Patriotsot is.

És ha ez fontos volt a Packersnek, akkor el lehet gondolkodni, hogy mégis miért, vagy még pontosabban kiért akarták átlépni a Patriotsot. Állítólag Green Bayben nagyon szeretik a pass rusher Myles Murphyt a Clemsonról, aki a Patriots radarján is ott lehetett. Másik opciót vizsgálva New Englandben az egyik legnagyobb hiányposzt a tackle, így elképzelhető volt, hogy erre a posztra húznának embert, ráadásul a Jetsnél nagyon hasonló volt a helyzet. Szóval lehet, hogy egy tackle-ért mozgott fel a Packers, amiben szintén van ráció David Bakhtiari öregedésével és sérüléseivel. Illetve bedobhatjuk még Jaxon Smith-Njigba nevét is, aki a legjobb WR a classban, és akár a Patriotsnak is kellhet – hátha Rodgers távozásával megváltozik a szemlélet Green Bayben az első körös elkapókról.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!