Connect with us

Hír

A Vikings még a draft előtt kivághatja Dalvin Cookot

A Vikingsnál idén sok spekuláció volt nagyobb változásokról, amik inkább kevésbé, mint többé váltak valóra. Távozott azért Adam Thielen és Eric Kendricks, de például Za’Darius Smith és Dalvin Cook sorsáról még mindig nem sikerült dönteni a vezetőségnek. Most a futóval kapcsolatban érkeztek hírek, méghozzá az Jeremy Fowler jóvoltából, hogy ha nem találnak cserepartnert, akkor a draft előtt akár ki is vághatják.

Állítólag minden opció elképzelhető Cookkal kapcsolatban. Voltak már trade tárgyalások, volt is egy érdeklődő még a piachoz közelebb, de láthatóan egyelőre abból nem lett semmit. A fizetéscsökkentésről is volt szó, de ebbe a futó nem ment bele. Persze még akár meg is tarthatják, de nem biztos, hogy ez a legvalószínűbb forgatókönyv.

A Vikingsnak szüksége lenne pénzre, jelenleg a legrosszabbul áll a sapkában az egész ligát figyelembe véve. Cook elcserélése $7,89 milliót hozna a konyhára, a kivágása pedig $5,89 milliót (és be kéne nyelni $8,4 millió halott pénzt). A 27 éves játékosnak még három év van hátra az öt éves $63 milliós szerződéséből, idén $14,1 milliós cap hitje lenne, ami a harmadik legtöbb a futók közt. Az alapfizetése pedig $10,4 milliót, ezt kellene átvennie egy potenciális cserepartnernek.

Cook zsinórban negyedik éve lépte át az 1100 futott yardos határt, még mindig egy jó játékos, de nem biztos, hogy a Vikings helyzetében érdemes ennyit költeni a posztra, főleg hogy az esetleges elcserélése vagy kivágása esetére újraigazolták Alexander Mattisont két évre $7 millióért.

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x