Connect with us

Hír

Csalással, diszkriminációval és munkahelyi zaklatással vádolják a Cardinals tulajdonosát

Ha NFL-tulajdonos és rossz munkahelyi környezet, akkor mindenkinek Dan Snyder jut eszébe a Commanderstől. Most azonban nem őt, hanem a Cardinals tulaját, Michael Bidwillt vádolják ilyesmivel. Az ESPN hozta le, hogy a csapat korábbi játékosszemélyzetért felelős igazgatója, Terry McDonough azzal vádolja Bidwillt, hogy csalást követett el, emellett diszkriminatív volt és zaklatta is beosztottjait.

McDonough állítása szerint őt és az akkori főedző Steve Wilkst is arra kényszerítették, hogy vegyenek egy eldobható telefont és azon keresztül kommunikáljanak a general manager Steve Keimmal, aki épp öthetes eltiltását töltötte ittas vezetés miatt. McDonough és Wilks tiltakoztak ez ellen, de erre kiabálás, káromkodás és formális parancsmegtagadási figyelmeztetés volt a válasz Bidwill részéről, ezt követően pedig folyamatos zaklatás, kifigurázás, sértegetés jellemezte a kapcsolatukat. McDonough-nak egyébként még állítása szerint megvan ez a telefonja, amin bizonyíték is van a csalásra.

McDonough 2017-ben közel volt ahhoz, hogy general manager legyen a 49ersnél, ez az eset pedig egy évvel később történt, ami után valamiért az előrelépési lehetőségek eltűntek előle.

McDonough azt is állítja, hogy Bidwill olyan környezetet hozott létre, ahol a kisebbségi munkavállalók féltek, de a terhes nők sem úszták meg a fenyítéseket (két esetet is említ, amikor terhes nők sírva fakadtak, amiért kiabáltak velük és folyamatosan megfélemlítették őket).

A Cardinals a hírre egy kríziskezelő cégen keresztül kiadott egy közleményt, amiben aktívan támadják az állításokat. Azt elismerik, hogy voltak eldobható telefonok (hiszen erre lehet bizonyíték), de azt tagadják, hogy Bidwill utasította volna McDonough-ékat az ezeken keresztül történő kommunikációra.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!