Connect with us

Hír

Egyre többen választják a nullás mezt

Az NFL nemrég bevezette, hogy a támadó- és védőfalembereken kívül mostantól engedélyezett a nullás mezszám viselete, amire eddig nem volt példa a profik közt. Ez sok játékos fantáziáját beindította, és már többen is jelezték, hogy váltani szeretnének.

A friss Jaguars-elkapó Calvin Ridley volt az első, aki már a bejelentést követő percekben kitette Twitterre, hogy ebben fog játszani, de többen is követték a példáját. Pénzügyi okokból előnyben vannak a csapatot váltó játékosok, így a Giantsbe igazoló Parris Campbell (WR), a Lionsbe visszatérő Marvin Jones (WR), a Cardinalsba igazoló Zach Pascal (WR), illetve a Titansbe szerződő cornerback Sean Murphy-Bunting is úgy döntött, hogy új állomáshelyén a nullás mezben fog játszani. Az eddigi egyetlen játékos, aki hajlandó fizetni is a váltásért pedig nem más, mint a Cowboys safety Jayron Kearse.

Az NFL-ben a mezszám-váltás szabályai úgy szólnak, hogy ha új csapathoz kerülsz, akkor nyugodtan lehet új számot választani, azonban ha jelenlegi csapatodnál váltanál, akkor fel kell vásárolni a meglévő mezkészletet, ami akár millió dolláros nagyságrendet is jelenthet nagyobb nevű játékosok esetén. Illetve ezt akkor nem kell megtenned, ha egy évvel előre jelzed, hogy váltani szeretnél.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!