Connect with us

Hír

Egyre többen választják a nullás mezt

Az NFL nemrég bevezette, hogy a támadó- és védőfalembereken kívül mostantól engedélyezett a nullás mezszám viselete, amire eddig nem volt példa a profik közt. Ez sok játékos fantáziáját beindította, és már többen is jelezték, hogy váltani szeretnének.

A friss Jaguars-elkapó Calvin Ridley volt az első, aki már a bejelentést követő percekben kitette Twitterre, hogy ebben fog játszani, de többen is követték a példáját. Pénzügyi okokból előnyben vannak a csapatot váltó játékosok, így a Giantsbe igazoló Parris Campbell (WR), a Lionsbe visszatérő Marvin Jones (WR), a Cardinalsba igazoló Zach Pascal (WR), illetve a Titansbe szerződő cornerback Sean Murphy-Bunting is úgy döntött, hogy új állomáshelyén a nullás mezben fog játszani. Az eddigi egyetlen játékos, aki hajlandó fizetni is a váltásért pedig nem más, mint a Cowboys safety Jayron Kearse.

Az NFL-ben a mezszám-váltás szabályai úgy szólnak, hogy ha új csapathoz kerülsz, akkor nyugodtan lehet új számot választani, azonban ha jelenlegi csapatodnál váltanál, akkor fel kell vásárolni a meglévő mezkészletet, ami akár millió dolláros nagyságrendet is jelenthet nagyobb nevű játékosok esetén. Illetve ezt akkor nem kell megtenned, ha egy évvel előre jelzed, hogy váltani szeretnél.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!