Connect with us

Szabadügynök

Fiatalítás első hullám – Vikings FA-értékelő

Felemás éven van túl a Vikings. 2017 után ugyan újra összejött a divízió elsőség, ráadásul sokkal könnyebben mint előzetesen remélni lehetett, de a gyors playoff búcsú beárnyékolja az amúgy sikeres szezont. Idén nem lehet más a cél, mint hozni amit tavaly és nem egyből hazakullogni a rájátszásban.

A hazai Giants elleni vereség egyfelől sokkoló volt, másfelől várható a tavalyi Vikingstól. A minneapolisi csapat volt a liga legszerencsésebb együttese. Sorra nyerték a szoros találkozóikat, olyan számban ami egyszerűen nem volt fenntartható. Különösen annak fényében, hogy sem az offense, sem a defense nem volt igazán kiemelkedő. Sok esetben a megállíthatatlan Justin Jeffersonon múlt, hogy képes-e nyerni a gárda vagy sem. Fejlődni tehát van hova. Brian Flores kinevezése a védelem élére gyakorlatilag a legnagyobb erősítése a gárdának 2023-ra, hiszen a tavaly gyengén teljesítő egység könnyen egy, de akár két szintet is ugorhat a kiváló védőedzővel. A Kevin O’Connell vezette támadókkal kevesebb probléma volt, így itt csendesebb is volt az offseason, de a védőoldali játékosállomány igen aktívan cserélődött.

Távozók

Adam Thielen

A támadósor egyetlen fontos távozója a már kissé megkopó elkapó. Thielen prime időszaka nem most volt már, de Stefon Diggsszel pár éve még a liga egyik legjobb elkapó duóját alkották. Jefferson társaként így is egy jó második számú elkapó volt, de az új idényben már 33 éves lesz, egyértelműen lefelé megy már a teljesítménye és nagyon drága is volt. A 20 milliós cap hitjéből azért így is 14-et be kell nyeljen a csapat halott pénzként, de mivel nagyon szűkös az anyagi helyzet, valahol érthető a döntés. Ezzel azonban az így is elkapó híján lévő keretben az eddigi közepes lyuk óriásira tágult és a csapat gyakorlatilag legnagyobb needje lett a WR poszt. Jefferson egy elit játékos, de úgy forgolódik az elkapószobában egyedül mint Travolta a Ponyvaregényben.

Nem is távozott más igazán fontos játékos a támadsorból. Irv Smith az ígéretesen induló karrierjét sose tudta azon a szinten folytatni, amit az egykori második körös kiválasztásakor reméltek. A távozása a sérült 2021-es és a nagyon gyenge 2022-es szezon után borítékolható volt, ráadásul TJ Hockenson idecserélése után nem is lehetett remélni a megtartását.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!