Connect with us

Szabadügynök

Mostantól Genóval főzünk – Seahawks FA-kitekintő

A Seahawks tavaly elcserélte Russell Wilsont és parádésan jól jött ki a dologból: nemcsak, hogy szerzett rengeteg picket, de úgy tűnik, hogy megtalálta a franchise új arcát Geno Smith személyében. A QB szerződése viszont az idény végén lejárt, ám Pete Carrollék jó sorozata tovább folytatódott, a lehetőségek tárháza pedig lassan közelít a végtelenhez.

Seattle-ben nagyon optimistán várták a 2022-es idényt annak ellenére, hogy az edzőtáborban az volt a fő kérdés, hogy Geno Smith vagy Drew Lock lesz a csapat kezdő irányítója. Végül előbbi került ki győztesen a párharcól és nemcsak, hogy nem vallott kudarcot, de sokáig MVP-szinten teljesített: 14 TD-je volt 20+ yardos, ami kettővel több, mint bárki másnak a ligában, emellett a passzainak az 5,6 százaléka extra dobás volt, aminél csak négy irányító teljesített jobban. Az idényt végül 69,8 százalékos pontossággal, 4282 yarddal, 30 TD-vel és 11 INT-vel fejezte be, így hirtelen nem az lett a kérdés a csapatnál, hogy milyen szinten kell rebuildbe kezdeni, hanem hogy kell-e egyáltalán.

A legfontosabb távozók

A Seahawks draftpolitikáját rengeteg kritika érte az elmúlt években és elnézve a távozók listáját, a szakértőknek lett igazuk. A korábbi első körös bust pass rusher LJ Collier, az üvegtestű futó Rashaad Penny is veteránminimum közeli összegért írt alá új csapatához, de a korábbi harmadik körös LB Cody Barton iránt sem volt különösebben nagy kereslet. Így a távozásuk sem fáj különösebben, ráadásul öröm az ürömben, hogy a menedzsment sem ragaszkodott a hibás döntéseihez és próbálta a lehető legjobban kihasználni a lehetőségeit.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!