Connect with us

Szabadügynök

Kevésből nagyon sokat – Dolphins FA-értékelő

A Dolphins Rams-üzemmódba kapcsolt és minden lehetőséget megragadott arra, hogy rövid távon a lehető legsikeresebb legyen a franchise. Sikerült is többé-kevésbé kimaxolni a piacot, már csak az a kérdés, hogy bírni fogja-e Tua Tagovailoa.

A Miami 8-3-as mérleggel kezdte a tavalyi szezont, azonban Tua sokadik agyrázkódása miatt az idény utolsó hat meccséből csak egyet nyert meg és épphogy sikerült elcsípni a rájátszást. Ott aztán a hetedik körös újonc Skylar Thompsonnal is majdnem sikerült megviccelni a Billst, de végül jött a papírforma és összességében keserű szájízzel fejeződött be a 2022-es szezon – ebben a Dolphinsban ennél több volt.

A menedzsment emiatt sokáig nem is tudott egyről a kettőre jutni Tuával kapcsolatban. A fiatal irányító jól teljesített az előző idényben, de az agyrázkódás nem vicc, ráadásul az agyrázkódás protokollt is szigorították. Így alaposan meg kellett fontolnia a Dolphinsnak, hogy érdemes-e például lehívni Tua ötödik éves opcióját, és ezzel kvázi hosszú távon elköteleződni mellette, vagy az erőforrásokat inkább egy új irányító megszerzésére kell-e fordítani.

Alighanem a GM Chris Grier alaposan felmérte a lehetőségeit, hogy van-e reális esély egy jobb irányító megszerzésére. Tom Brady például adta volna magát (a vele összehozott korábbi tampering miatt bukott idén egy első körös picket a csapat), de a veterán klasszis visszavonult, Jimmy Garoppolo és Derek Carr nem jelentett volna minőségi előrelépést, még ha utóbbi strapabíróbb is, Aaron Rodgers kiszámíthatatlan, Lamar Jacksonra vagy egy top újoncra pedig nincsen tőkéje a franchise-nak. Érhető, hogy a Dolphins arra a következtetésre jutott, hogy Tuával van a legjobb esélye rövid távon – ennek megfelelően lehívta a korábbi első körös ötödik éves opcióját és a rendelkezésre álló forrásokat a QB-poszt helyett a keret megerősítésére lőtte el.

Távozók

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!