Connect with us

Hír

Megszülethetett a megállapodás a Commanders eladásáról

Több forrás is arról számolt be, hogy megszületetett a megállapodás a Washington Commanders eladásáról. A győztes licitet az üzletember Josh Harris vezette csoport adta (amelyben a kosárlegenda Magic Johnson is benne van), ami a riportok szerint 6 milliárd dollárért vásárolja meg a franchise-t.

Az üzlet még nem hivatalos és legalább 24 tulajdonosnak is jóvá kell hagynia az adásvételt. Amennyiben ez megtörténik, akkor új rekord születik, az eddigi csúcsot ugyanis a tavaly eladott Denver Broncos tartja 4,65 milliárd dolláros vételi árral.

A jelenlegi tulajdonos Dan Snyder egyébként 800 millióért vette meg 1999-ben a franchise-t, szóval elég jövedelmező üzlet volt a számára.

2 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
reszelo.aladar
reszelo.aladar
2023-04-14 14:45

A legtöbb esetben a tulaj nem szól bele a front office dolgokba, mert azok leginkább futballszakmai kérdések, másfelől a cégértékre minimálisan vannak hatással. A fizetési sapka minden csapatnál kb azonos terhet jelent a kiadási oldalon, a könyveknek teljesen mindegy, hogy jó vagy rossz játékosok kapják.
A keret minősége akkor számít, ha hosszútávon a meccsnapi bevételek csökkennének a nagyon gyatra játék miatt, ami viszont jó szakmai munkával viszonylag rövid idő alatt kompenzálható (Cincinatti 2 év, Cleveland 20 év, Detroit 50-60 év).
Ami az üzleti eredményt és ezáltal a cégértéket befolyásolja az liga által visszaosztott TV közvetítési és egyéb közös bevételekből kioszott részesedés (ezekkel előre kiszámíthatók), a stadion bevétele és bérleti díjja, névadási jogok kezelése és egyéb szponzorációs bevételek és a piac mérete.
A Commanders évi kb600milliós bevételt tudot 2021ben, ami biztosan nőni fog az évek során (ott is van infláció), lesznek újabb nagy szerződések, kinéz egy új stadion, úgyhogy simán lhet ez 1 milliárd is évente. Ha pedig megint eladó lenne a csapat, az új csomaggal legalább 12-15 milliárd lesz az ára.
Ja és 2 éve vásárolta ki a kisebbségi tulajok 40%-át 450 millióért. Ez a 40% ugy most 2.4 millárdot ér. És nem zseni a tag?

Zoard
Zoard
Reply to  reszelo.aladar
2023-04-15 08:05

“jó szakmai munkával viszonylag rövid idő alatt kompenzálható (Cincinatti 2 év, Cleveland 20 év, Detroit 50-60 év)”
:-))))))

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x