Connect with us

Szabadügynök

Tavaly már kiköltekeztük magunkat – Chargers és Jaguars FA-értékelő

Rendhagyó módon egy cikkben beszélünk két csapat FA-tevékenységéről is, ugyanis a Chargers és a Jaguars nagyon hasonló volt idén abban, hogy egyik sem csinált szinte semmit, hiszen már tavaly ellőtte minden puskaporát. 

Pénzfelszabadítás

A Chargers és a Jaguars tavaly nagybevásárlást tartott. Előbbi elhozta Khalil Macket, JC Jacksont, Sebastian Josep-Dayt és hosszabbított Mike Williamsszel, hogy csak a legnagyobb neveket említsem. Utóbbi pedig leigazolta Christian Kirköt, Zay Jonest, Evan Engramet, Foye Oluokunt, Brandon Scherfföt, Foley Fatukasit, Darious Williamst és Arden Key-t, illetve hosszabbított Cam Robinsonnal.

Így idén negatívból kezdték meg a holtszezont, és várható volt, hogy elég csendesek lesznek a piacon. Ami be is következett.

Előtte persze be kellett férni a sapkába, amit egyikük sem kivágásokkal, hanem átalakításokkal oldott meg. A Chargers 40 milliót szabadított fel Joey Bosa, Khalil Mack, Keenan Allen és Mike Williams szerződésének átalakításával, a Jaguars pedig 36 milliót úgy, hogy hozzányúlt Christian Kirk, Zay Jones, Brandon Scherff és Foye Oluokun kontraktusához.

A Chargersnél lehet jobban kritizálni a lépéseket, tekintve hogy Mack már 32 éves, Allen pedig 31 lesz áprilisban. A két elkapó ráadásul jövőre jelen állás szerint 32 és 34 millióval terhelné a capet, a két pass rusher pedig 36 és 38 millióval. Ezek nem néznek ki valami jól…

Távozók

Egyik csapatnál sem volt nagy távozási hullám, mindössze 1-1 játékost vágtak ki és páran eligazoltak.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!