Connect with us

Szabadügynök

Meddig lehet ezt csinálni? – Saints FA-értékelő

A Saints tovább megy az utóbbi években kitaposott úton. Eltünteti a deficitet a sapkában, átalakítja mindenki szerződését, majd összerak egy relatíve kompetitív csapatot, amivel szerencsétől függően egyik évben ott lehet a rájátszásban, másikban meg épp lecsúszik róla. Ha akarják, ezt így elég sokáig lehet csinálni, de biztos ez a jó irány? 

Pénzfelszabadítás és távozók

Február végén ezt írtam: “Ez a keret öreg és teljesen középszerű most is, ráadásul esélytelenek ennek megváltoztatására, annyira mélyen vannak már a kakiban. De nincs más választásuk, tovább kell nyomni a gázt.” A Saints annyira mínuszban volt a fizetési sapkában (-58 millió) és annyi szerződést átalakított már az elmúlt években, hogy igazából nem is tudta megnyomni a reset gombot, hiszen kivágni és elcserélni alig lehetett akárkit, így maradt a további átalakítási kör.

Úgyhogy át is alakították a következő játékosok szerződését:

  • Ryan Ramczyk, RT
  • Erik McCoy, C
  • Tyrann Mathieu, S
  • Demario Davis, LB
  • Taysom Hill, QB
  • Marshon Lattimore, CB
  • Alvin Kamara, RB

Mellettük rávették a fizetéscsökkentére az irányító Jameis Winstont és a guard Andrus Peatet, plusz sikerült megegyezni Michael Thomasszal egy szerződéshosszabbításról, amik mind érdekesek. Egyrészt végre belátták, hogy Peat nem olyan jó, mint gondolták, így nem alakították tovább a szerződését, hanem fizetéscsökkentésre vették rá. Másrészt Winstont is sikerült erre rávenni, aki így ott lesz a legjobb cserék közt a ligában idén. Thomasban meglátjuk mennyi van még a sok sérülése után, de egy próbát még mindenképp megér – egyszerűen meglepő volt, hogy nem vágták ki, mert minden jel erre mutatott korábban.

Mindezekkel össze se tudom számolni mennyit szabadítottak fel pontosan, de 80 millió felett van ez az összeg. Sok választásuk nem volt igazából, főleg hogy irányítót akartak szerezni maguknak, de azért több lépést meg lehet kérdőjelezni, például az elég komoly jogi ügyek előtt álló Alvin Kamara szerződéséhez való hozzányúlást, akire simán várhat eltiltást idén.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!