Connect with us

Draft

A szokás hatalma – Packers draftértékelő

A 2023-as szezon lesz az első olyan idény 15 év után, amikor a Green Bay Packers csapatának kezdő irányítóját nem Aaron Rodgersnek hívják. Ezzel új időszámítás kezdődik a Sajtfejűeknél, ugyanakkor ez a változás Brian Gutekunst general manager draftolási filozófiájára nem igazán hatott ki, hiszen ugyanazon elvek alapján választotta ki a franchise leendő tagjait, mint a korábbi évek játékosbörzéin.

1/13 Lukas Van Ness, EDGE, Iowa

A Packers a 2002-es draft óta egyetlen egy elkapót vagy tight endet sem választott ki az első körben, 2012 óta pedig egyedül a jelenlegi kezdő irányító, Jordan Love volt az, aki támadójátékosként első körös választott volt. Ez egy egészen döbbenetes statisztika, különösen azt figyelembe véve, hogy a modern futballban az elkapó poszt talán a három legfontosabb pozíció egyike.

Davante Adams távozását követően a WR-szoba minősége jelentősen csökkent Green Bayben, a 2022-es szezonban az újonc elkapóknak kellett megmutatniuk, hogy mit tudnak, ami Christian Watson esetében egészen jól sikerült, illetve Romeo Doubsnak is voltak villanásai. Ugyanakkor az egység még mindig a liga legrosszabb elkapószekciói közé tartozik, ezért én az első körben mindenképpen ide húztam volna, mivel egy fiatal és még nem bizonyított irányítónak a lehető legtehetségesebb játékosokat kell megszerezni, hogy elősegítsd a gyorsabb fejlődését (lásd Eagles és Hurts). A Packers vezetősége azonban évek óta csökönyös módon a védelembe választ az első körben, és ez ezúttal sem változott.

Van Ness egy prototípus felépítésű 4-3-as defensive end. Sokoldalú játékos, az egyetemen gyakran a fal belsejében is használták, és ott sem tűnt elveszettnek, sőt talán még eredményesebb is volt, mint a szélen. Elsősorban erőből dolgozik, és a futás ellen is képes hatékonyan fellépni. Fizikális a támadási ponton, karját kinyújtva ki tudja billenteni a támadófalembert az egyensúlyából és ha szabaddá teszi a kezeit, akkor a futó nem megy el mellette. Speed to power move-ja és bull rush-a egyértelműen a class legjobbjai közé tartozik. Egészen a sípszóig küzd, sokszor második szándékból nyer és ér oda az irányítóra.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!