Connect with us

Draft

Csak az all in – Saints draftértékelő

Ha van csapat, ami komolyan gondolja, hogy minden évben mindent meg kell tenni a győzelem érdekében, akkor az a Saints. New Orleansban nem hajlandóak egyetlen évet sem kivenni, hogy kicsit rendbe legyen téve a cap és jöjjenek a magas pickek – nem, itt nyerni kell, most és mindig is. Mindez pedig a drafton is tökéletesen visszaköszönt.

1/29 Bryan Bresee, DT, Clemson
2/40 Isaiah Foskey, Edge, Notre Dam

A Saintst lerabolták a piacon, távozott a védőfalból többek között Marcus Davenport és David Onyemata is, így várható volt, hogy fog érkezni ide játékos. Az már kicsit meglepő volt, hogy mind a két top pickjét ide lőtte el a csapat, de aki idén is nyerni akar, az nem engedhet meg magának komolyabb lyukakat a rosteren.

Az első körben érkezett a Clemson sztárja, Bryan Bresee. A belső védőfalember magas (195 centiméter), viszont nem egy tipikus hústorony, ennek köszönhetően rendkívül atletikus és robbanékony. Ez lehetővé teszi számára, hogy kiváló belső pass rusher váljon belőle akár a profik között is: remekül alakítja át a sebességét erővé, pillanatok alatt ott tud lenni az irányító arcában, a hosszú karjai miatt sok leütött labdára számíthatunk tőle már újoncként is.

Persze nem lett volna első kör végi/második kör eleji tehetség, ha nem lennének komoly problémák vele. Viszonylag sérülékeny: 2021-ben elszakadt az ACL-e, tavaly pedig a vállával voltak gondok, így karrierje során soha nem volt 430 snapnél többet a pályán. Másrészt futás ellen sokkal rosszabb, mint amit a viszonylag kisebb tömege indokolná, valamint pass rushban sem kellően technikás. Előbbin nem tudom, mennyire lehet javítani, egyszerűen magassága miatt nem tud elég alacsonyra menni és nem érzi a futójátékot, utóbbiban viszont óriási potenciál van benne, a plafonja alapján lehet belőle egy Javon Hargrave kaliberű játékos is.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

 

Click to comment

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!