Connect with us

Draft

Csak a hiányposztokra – Chiefs draftértékelő

A Chiefs egy merőben megújult csapattal is meg tudta nyerni a Super Bowlt, de az igazán nehéz dolog fennmaradni a csúcson. A Chiefs számára pedig ezúttal is új kihívások jöttek, de 10 draftpick is rendelkezésükre állt, hogy nagyot alkossanak.

A Kansas City draftját első ránézésre ritkán szoktuk kifejezetten jónak megítélni, de Brett Veach general manager elég sok rejtett gyémántot talált már a hátsó körökben. Magas pickek híján idén is erre szorultak.

1/31: Felix Anudike-Uzomah, DE, Kansas State

Az első kör nem feltétlenül alakult a Chiefs szája íze szerint, ugyanis három nagyobb szükséglete volt a csapatnak a draft előtt. Az edge, a tackle és az elkapó. Márpedig az első kör utolsó választásához érve kiment négy elkapó, öt tackle és öt passzsiettető, tehát a class krémje minden poszton. A draft Kansas Cityben volt, ezért egy esetleges kicsere bár biztos felvetődött, de valószínűleg a közönség sem örült volna ennek a kimenetelnek (persze biztos hogy végül nem ezért húztak, hanem mert nem kaptak volna elég értéket a pickért cserébe).

Végül a védőfal szélére érkezett Felix Anudike-Uzomah, akiről nem túlzás azt állítani, hogy igazi hazai fiú. Középiskolába Kansas Citybe járt, majd az egyetemet a Kansas State-en töltötte, most pedig Kansas City városának az NFL csapatát erősíti.

Egy jó testi adottságokkal megáldott játékos, aki magas és hosszú karokkal rendelkezik. Az egyik legfőbb erénye, hogy nagyon jó befejező és jól támadja a labdát. A Power 5 konferenciák közül az elmúlt két évben a hetedik legmagasabb százalékban váltotta sackre a nyomásait és kiharcolt 10 fumble-t is.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!