Connect with us

Prémium cikkek

Megvan az NFL első 60 millió dolláros irányítója – a Lamar Jackson szerződés

A Ravens a valaha volt legjobban kereső játékossá tette Lamar Jacksont pár napja. Nehéz szülés volt, pedig csak arra volt szükség, hogy az irányító végre megértse: nem kell teljesen garantált szerződés ahhoz, hogy bebiztosítsa magát. Jackson a következő három szezonban annyi pénzt fog keresni, amennyit még soha senki, sőt amennyiben a Ravens ezt követően kilép a kontraktusból, akkor Lamar elmondhatja majd magáról, hogy évi 60+ millió dollárért játszott.

A 26 éves Jackson a 2018-as draft 32. választásával került a Ravenshez, ahol másodévesként MVP-nek választották, illetve a mai napig kétszer lett Pro Bowler és egyszer All-Pro. Azon lehet vitatkozni, hogy top 5-ös irányító-e, az azonban vitán felül áll, hogy jelenleg egy erős top 10-es szintet képvisel, ami pénzben kifejezve manapság minimum évi 40 millió dollárt jelent.

Az irányítónak ugyanakkor nincs ügynöke, miközben sok szempontból irreális elvárásai voltak a Ravens felé. Így hiába kaphatott volna egy új szerződést már 2021-ben, a tárgyalások rendre zsákutcába futottak és emiatt kénytelen volt kitölteni az újonc szerződését (tavaly az ötödik éves opciójával játszott). A pozícióját a Russell Wilsonnak vagy a Jalen Hurtsnek adott új szerződések sem javították, így végül kénytelen volt belátni, hogy nem fog teljesen garantált szerződést kapni.

Ennek lett az eredménye a most aláírt 5 éves, 260 millió dolláros szerződés. A Ravens effektíve visszamenőleg is megfizette Lamart, cserébe viszont némi ráfizetéssel három év múlva kiléphet a szerződésből, ha a Jackson-projekt bármilyen okból holtvágányra jutna.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!