Connect with us

Draft

Hosszú távon – Raiders draftértékelő

Felemás lett a Raiders draftja. Akadt pár nagy fogása a gárdának, de több ízben is inkább előregondolkodást lehet a pickek mögött látni, mintsem az azonnali hatást. A sikerességet az idő dönti majd el, de nézzük mit is lehet elmondani most ezekről a játékosokról.

1/7 Tyree Wilson, ED, Texas Tech

Wilson egy nagyon nehezen megfogható prospect volt. Ránézésre prototípus pass rusher. Magas, erős, a végtagjai rendkívül hosszúak. Mindezek mellett sebessége is megvan, képes robbanékony lenni. Az egyetemi ligában a tökéletes adottságok miatt pedig sokszor nem is kellett neki több. A legtöbb párharcban előnyből indult, amit sokszor tudott kamatoztatni is különösebb extra tevékenység nélkül. Ennek következtében Wilson egy projekt pick. Fejleszteni kell a pass rusher move-jait, a mozgását és a kézhasználatát is. Össze kell rakni vele egy teljes pass rush plant, hogy ne legyen túl egysíkú. Jelenleg egy remek bull rusher, aki főleg át akar menni a falembereken lendületből, erőből és akarásból. Az ígéret, amit kínál top5-ös picket ér, de a jelenlegi tudása már nem biztos. Nem segíti a helyzetét, hogy 23 éves elmúlt, így kérdés valaha beváltja-e az ígéretet.

A Raiders csapatában sok lyuk tátongott, az első pickjükkel mégis egy olyan posztra húztak, ahol alapvetően megvan a csapat 2023-ra. Maxx Crosby egy top pass rusher és a veterán Chandler Jones is igen drágán játszik a fosztogatóknál. Az persze igaz, hogy mögöttük nem nagyon volt mélység és Jones esetében lehet, hogy utolsó éve következik Nevada államban. Ilyen tekintetben jól néz ki a pick, hiszen Wilson egy éven keresztül csak rotációs játékos kell legyen és tanulhatja a posztot egy jelenlegi és egy korábbi elit játékostól, hogy aztán 2024-re már vélhetően ő legyen Crosby társa a túloldalon. Mindez szép és tudatos építkezésre vall, azonban 2023-ban így jóval kevesebb hatása lesz a játékosnak mint amit egy top10-es picktől szeretnek látni a szurkolók. Ezen felül benne van a veszély, hogy ha nem váltja be az ígéretet Wilson, akkor egy hasznos, de egydimenziós játékost választott a csapat. Mindez a kockáztatás a poszton picit érdekes csupán pár évvel Clelin Ferrell esete után (még ha teljesen más is volt a vezetőség akkor). Védhető a pick, nem is volt feltétlen reach, de több a bukási kockázat benne mint egy átlagos top10-es pickben, kérdés a Raidersnek erre volt-e szüksége.

A jövő sztárjai – Tyree Wilson

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

1 Comment

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!