Connect with us

Draft

Egy jó rúgó aranyat ér. Vagy mégsem? – 49ers draftértékelő

Az egyik legtöbb kritikát a San Francisco 49ers draftja kapta, főleg annak köszönhetően, hogy már a második napon egy rúgót húztak. Természetesen lehet érvelni és ellenérvelni, hogy nagyjából kész a csapat, ellenben a speciális egységben kell egy biztos pont, aki akár rájátszás meccseket dönthet el, de ez még mindig csekély magyarázat a húzásra. Ez azonban nem az egyetlen megosztó pickjük volt a hétvégén. Nézzük a többi választás mennyire egyensúlyozta ki ezt a nagy port kavaró döntést.

3/87, S, Ji’Ayir Brown, Penn State

A csapat csak a harmadik kör végén csatlakozott, azonban itt három választása is volt a gárdának. Nehéz ilyenkor már klasszikusan biztos kezdőket találni és inkább sémába illő játékosokat keresnek a csapatok és így tett a 49ers is.

Brown abszolút ilyen a 49ers szempontjából, ugyanis egy sokoldalú, intelligens játékos, aki több poszton is bevethető volt az egyetemen. Elsősorban a játék olvasását lehet kiemelni, az elmúlt két évben ugyanis 10 labdát is lopott, de további 12-t leütött, ami safetytől kimagasló teljesítmény.

Saját elmondása szerint a line of scrimmage-hez közel szeret játszani, el lehet küldeni siettetni az irányítót (4,5 sack az utolsó évében), de akár tight endek őrzésére is alkalmas. A labdakészsége kimagasló, az elkapási ponton veszélyes és az ütemérzékére sem lehet panasz.

A legnagyobb aggály vele kapcsolatban, hogy a Combine-on 4.65 másodperces idejével növelte a sebességével kapcsolatos félelmeket, ami már a videózások után feltűnt a csapatoknak. A 49ersnél azonban nem félnek ettől, Lynch nyilatkozata szerint a játék intelligenciájában bíznak, azaz a helyezkedése és a snap előtti olvasása segít neki leszűkíteni a területet.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Click to comment

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!