Connect with us

Hír

Jövő héten átnyomhatják a csütörtöki meccsek rugalmassá tételét

Az NFL tulajdonosai márciusban szavaztak már egyszer arról, hogy a csütörtöki meccseket a liga az év végén átvariálhassa (maximum kétszer), azonban akkor nem volt meg a kellő szavazatszám, kettő voks még hiányzott a kellő 24-hez. A jövő heti tulajdonosi meetingen újra napirenden lesz a kérdés, így elképzelhető, hogy most már átnyomják ezt a javaslatot – írja a TheAthletic.

Azért merült fel a kérdés, mert tavaly elég gyenge volt a felhozatal a csütörtök esti meccsek során. Ez egyrészt a nézői elégedetlenséget is növelte, másrészt minden bizonnyal nem volt boldog az Amazon sem, amely hatalmas összegért megvette a közvetítési jogokat.

Az NFL-nek nyilvánvaló érdeke, hogy növelje a nézettséget és az ebből befolyó összeget, ezért szeretnék elkerülni a gyenge színvonalú, keveseket érdeklő főműsoridős meccseket. A rugalmasság mellett szóló érv tehát egyértelmű, ahogy az ellene szóló is, ami leginkább a játékosok sérülésfaktorában játszik szerepet, illetve kisebb részben logisztikai kihívást is jelent mind az átmozgatott csapatok, mind a tévétársaságok részéről, ráadásul a szurkolóknak is más meccsnapra kellene szabaddá tenniük magukat.

Az NFL 2006 óta mozgathat vasárnapi mérkőzéseket a késő esti sávba, azonban ez ugyebár sok nehézséggel nem jár. Idén pedig a hétfő esti rangadókra is bevezették már ezt a fajta rugalmasságot, így ha 15 nappal előre szólnak az illetékesek, akkor az eredetileg hétfőre tervezett meccset áttehetik vasárnapra, ahonnan pedig átmozgathatnak egy másikat hétfőre. Ugyanezt szeretnék most bevezetni a csütörtöki meccsek kapcsán is. A jelenlegi szabályok szerint egyébként ezeket évente kétszer-kétszer tehetik meg a liga vezetői.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!