Connect with us

Draft

Meglepetés- és hibamentes – Ravens draftértékelő

Lamar Jacksont hosszú távra a csapathoz sikerült láncolni, így a legnagyobb kérdőjelet kiegyenesítette a gárda. A draftra így csupán pár kisebb need befoltozása maradt, amit közel maradéktalanul meg is oldott a marylandi csapat. 

1/22 Zay Flowers, WR, Boston College

Ismeritek a Ravenst, nem? Az az a félelmetes légierőt felvonultató gárda! Bármennyire is furcsa, valami ilyesmi van készülőben Baltimore-ban. Lamar Jackson pedig Flowersszel meg is kapta az utolsó építőkockát ebbe az új rendszerbe.

A Boston College korábbi játékosa az egyetemi ligában még vegyesen játszott kint és bent is (az utolsó két évében egyébként 2/3 arányban inkább a szélen volt jelen), de a Ravens depth chartjára nézve vélhetően slot elkapó lesz belőle. Ennek fő oka a mérete. Flowers még a slot elkapók között is picinek számít. Mind magassága, mind tömege, mind karhossza az alsó 10% között van az NFL-elkapók között. A kis termete viszont remek mozgáskoordinációval párosul. Robbanékony és a végsebessége is megvan, a kis területes irányváltásai az alacsony súlypontja miatt élesek és gyorsak. Igazán elektrikusan mozog a pályán, jól játszik a tempóval és a gyorsan járó lábai miatt mindig benne van, hogy kicselezi a védőket. Utóbbi tulajdonsága miatt igazán jó yardszerző az elkapás után, ezt az Eagles előszeretettel használta is ki és sok motiont, jet sweapet játszottak rá, hogy hamar a kezébe tudják adni a labdát. Igazi playmaker, aki a pálya minden szintjén veszélyt jelent.

Gyengeségei közt felhozható, hogy magasabb volt a drop aránya mint a legtöbb top elkapónak és fizikai limitáltsága miatt a vonalon való presszeléssel, illetve az elkapási ponton való fizikális küzdelemmel meg fog gyűlni a baja. A meglévő emberállomány mellé viszont remekül fog illeni. Batemannel és Backhammel a két szélen megvannak a magasabb fizikálisabb receivereik, akik mellé remek kiegészítő lesz Flowers, aki akár a zónák közé helyezkedve, akár meglepetésszerűen megnyújtva a pályát vagy gadget játékok révén tud segíteni majd.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Click to comment

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!