Connect with us

Érdekességek

Négy csapat kapott 6 főműsoridős meccset, négyen viszont egyet sem

Kijött a 2023-as szezon teljes menetrendje, amiben vannak érdekességek. Mindig sokatmondó, hogy mely csapatok kapnak sok és kevés főműsoridős mérkőzést, ugyanis ez jó indikátora annak, hogy az NFL-ben mennyire gondolják az adott csapatokat erősnek, nézhetőnek és közönségcsalogatónak.

Idén ráadásul bevezettek egy új szabályt a csütörtök esti rangadók átalakítása kapcsán, méghozzá hogy nem kell minden egyes csapatnak főműsoridőben szerepelnie. Így megesett az, hogy a Texans, a Cardinals, a Colts és a Falcons egyetlen egy magyar idő szerint éjszakai meccset sem kapott. Ez leginkább a Falcons esetében lehet meglepő, amely a csoportgyőzelemért is reális esélyekkel indul az NFC South-ban. A Commandersnek pedig egyetlen egy kiemelt találkozó jutott.

A spektrum másik végén 6 esti meccset kapott a Chiefs, a Bills, a Chargers és a Cowboys is, de ötször lesz főműsoridőben az Eagles, a 49ers, a Packers, a Jets, a Giants, a Vikings és a Raiders is.

Érdemes megjegyezni mindemellett, hogy idén a vasárnap esti rangadók mellett bevezették a hétfő esti rangadók flexibilitását is, tehát a szezon végén (12. héttől kezdve) az NFL megváltoztathatja a hétfő esti rangadókat is, szóval ezek a főműsoridős mennyiségek az év végére változhatnak, illetve változni is fognak.

További érdekesség az éjszakai meccsek kapcsán, hogy idén háromszor is dupla hétfő esti rangadó lesz majd, ebből egyszer ugyanabban az időpontban lesz kickoff, kétszer pedig egy óra különbséggel.

A Hálaadás-napi menetrend így néz ki: Lions-Packers, Cowboys-Commanders, Seahawks-49ers.

A karácsonyi (december 25, hétfő) menetrend így néz ki: Chiefs-Raiders, Eagles-Giants, 49ers-Ravens.

Itt pedig az összes csütörtök-, vasárnap- és hétfő esti rangadók menetrendje megtalálható:

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!