Connect with us

Draft

Nem annyira rossz, mint amilyennek tűnik – Lions draftértékelő

A Lions az NFC North favoritjaként, egy kifejezetten jó szabadügynök-piaccal a háta mögött vágott neki a 2023-as NFL Draftnak. A csapat még nem volt kész, de többek között két első körös pickkel a tarsolyban bőven meg volt az esély arra, hogy sikerül feltenni a pontot az elmúlt két és fél évben mutatott tudatos építkezésre. Ehhez képest furcsábbnál furcsább döntéseket hozott a menedzsment, és bár távolról sem lett tökéletes a csapat draftja, de nem is annyira rossz, mint amilyennek tűnik.

1/12 – Jahmyr Gibbs, RB, Alabama

A Lions számára a lehető legrosszabbul kezdődött a 2023-as játékosbörze. A Texans előbb behúzta CJ Stroudot, majd felcserélt az 1/3-as helyre és kivitte a pass rusher Will Andersont, a Colts Will Levis helyett Anthony Richardsont választotta franchise irányítónak, a Seahawks pedig kisebb meglepetésre behúzta a class legjobb cornerét, Devon Witherspoont. Konkrétan senki nem maradt, akit a Lions akart volna.

Az idei class eleve nem volt valami bő blue chip játékosokból, ráadásul pont olyan posztokon volt telített, amiből jól áll a gárda. Támadófalemberre nem volt szükség, nagyon fiatal és jó egység van Detroitban, ráadásul a képzés is kiváló. Jalen Carter ugyan prémium tehetség, de a Lions nem választ balhés játékosokat, egyszerűen nem illett a kultúrába. Tyree Wilson megfontolandó lett volna a fal szélére (a többiek nem illettek a védelembe), de ő sem volt kihagyhatatlan, míg a corner Christian Gonzalez nem volt rendszer fit.

Mindezt figyelembe véve egyedül a futó Bijan Robinson felelt meg minden olyan kritériumnak, amit a Lions keresett a drafton, de a riportok szerint nem szerették őt annyira Detroitban, hogy rááldozzák az 1/6-os cetlit – sőt arról is lehetett olvasni, hogy Jahmyr Gibbs előrébb volt a boardon. Ő viszont extrém korai lett volna a top 10-ben, de a csapat szerencséjére a Cardinals nagyon fel akart cserélni a Texans lehúzása után, így a Lions 1/6-osáért és 3/81-es pickjéért hajlandó volt feláldozni az 1/12-es mellett a 2/34-es és az 5/168-as választási jogát is.

A csere önmagában tökéletes volt, viszont a helyzet alapvetően nem változott, ugyanis továbbra sem volt olyan játékos, aki nemcsak, hogy hiányposztra érkezik és azonnali segítséget nyújt, de ár/érték arányban is megfelelő lett volna. És itt lehet vitatkozni azon, hogy mi a jobb: behúzni valakit, aki fontosabb poszton játszik, de nem kedveled és/vagy nem igazán tudod beilleszteni a csapatodba (Gonzalez, Lukas Van Ness, Nolan Smith, Jaxon Smith-Njigba), vagy kihúzod az általad sokra értékelt, de kevésbé fontos poszton játszó tehetséget? A Lions az utóbbit választotta.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!