Connect with us

Draft

Válaszút előtt megtorpanva – Buccaneers draftértékelő

A Buccaneers Tom Brady visszavonulásával válaszút elé érkezett: újjáépítés vagy nyomjuk tovább a gázt? A piacon nem feltétlen kaptunk kielégítő választ erre a kérdésre, így a draft adhatott esetleg újabb iránymutatást. De sikerült ez?

1/19 Calijah Kancey, DT, Pittsburgh

Szinte mindenki offensive tackle-t várt a Buccaneershez az első körben, azonban miután a top4 kiment, Anton Harrisont a jelek szerint nem akarták annyira, és inkább kivitték Kancey-t, így zsinórban harmadjára visznek az első pickjükkel embert a védőfalba – és az előző kettő egyelőre annyira nem vált be.

Kancey-ről sokat beszéltünk a draft folyamat alatt, hiszen egy elég megosztó játékos. A kivételek közé tartozik, ugyanis nagyon alacsony és vékony a poszton (mindkettő az alsó 4 százalékba tartozik), még Aaron Donaldnál is nagyobb nála. Ez talán a kisebb probléma, a nagyobb az, hogy a karjai nagyon rövidek, egész konkrétan a 4. legrövidebbek valaha a DT-k közt. Ez a falban nagy hátrányt jelent, hiszen akinek hosszabb a karja, az tudja kezdeményezni a kontaktot, és aki meg tudja ragadni az ellenfél vállvédőjét, az tudja irányítani a párharcot. Ezt nagyon nehéz lesz leküzdenie a profik közt.

Akkor mégis miért kelt el ilyen magasan? Nos, mert egy pass rush szörnyeteg. A pass rush win rate-je 22% volt, ami emberfeletti szintet jelent. Erre egyrészt hihetetlen atletikussága miatt képes, a robbanékonysága, irányváltásai, hajlékonysága tényleg elit szintet képviselnek. Másrészt pedig rendkívül jó a pass rush technikája, okos játékos, jól használja a széles repertoárját.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!