Connect with us

Draft

Hogy minek nincs értéke? – Falcons draftértékelő

A Falconsnál tavaly megindult egy tudatos építkezés, aminek az eredményességével egyelőre lehet vitatkozni, de azzal nem, hogy az edzők tudják, hogy mit szeretnének. Hogy ez az erőfutball mennyire lesz sikeres, az már egy másik kérdés, mindenesetre ezen a drafton tovább folytatták ennek az építését.

1/8 RB, Bijan Robinson, Texas

Kevés helyen lehetett volna igazán megindokolni a futó húzást a top10-ben, de talán a Falconsnál van a legkisebb probléma vele. Azt nem állítom, hogy nem voltak nagyobb hiányposztjai a csapatnak, ahogy a running back poszt értékéről is lehetne vitatkozni. Ugyanakkor Bijan Robinson a class talán legjobb játékosa és ha van séma, ahova illik, az a Falconsé.

Az Atlanta ugyanis egyrészt futtatja a labdát. Még akkor is, ha nagy a hátrány. És hiába teljesítettek jól a fiatalok és éli sokadik virágzását Cordarrelle Patterson, azért egy elit futójátékhoz pont egy elit futó kell. Másrészt egy outside zone sémát futtat, ami Robinson térlátásával és visszavágásaival életveszélyes lehet. Harmadszor pedig a Falcons támadófala a passzhoz nem blokkolt a legjobban, ugyanakkor a legjobb futásblokkoló egységek között volt a tavalyi évben.

Robinson tehetségét már megénekeltük korábban. Egy dolgot emelnék ki pluszban most, az pedig az elkapási képessége. Az elmúlt két évben több mint 600 elkapott yardja volt és képes slot elkapóként is felállni. Arthur Smith elmondása szerint ez is nagyban közrejátszott a választásban.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Click to comment

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!