Connect with us

Hír

A 49ersnél hiszik, hogy Purdy készen áll majd a szezonkezdetre

Brock Purdy múlt héten elkezdett dobálgatni rendes futball labdát, ami nagyon jó jelnek tekinthető a könyöksérüléséből való felépülését illetően. A 49ersnél pedig optimisták azzal kapcsolatban, hogy a másodéves irányító bevethető lesz a szezon első fordulójában – írja Matt Maiocco.

A vezetők elmondása szerint a dobálás elkezdése után várhatóan 12 hétre van szükség ahhoz, Purdy megkapja a zöld jelzést az orvosoktól és bevethető legyen akár éles meccsen is. Május 29-én kezdett el dobálni, innen számolva a 12 hét azt jelenti, hogy augusztus 21-én jöhet el ez a pillanat, azaz 20 nappal az alapszakasz kezdete előtt. Tehát ha minden a tervek szerint alakul, akkor Purdy vezetheti ki a 49erst a pályára a nyitófordulóban a Steelers ellen.

A csapatnál ugyebár korábban elmondták, hogy egészségesen ő számít első számúnak Trey Lance és Sam Darnold előtt, még ha egyébként nyílt is a verseny a felek közt.

A tavalyi Mr. Irrelevant, tehát a draft utolsó választottja sérülések után állt be a 49ersbe és minden várakozást felülmúlt, azonban a konferenciadöntőben komoly könyöksérülést szenvedett, így sokáig egyáltalán nem volt biztos, hogy felépül a szezonkezdetre. Most viszont úgy néz ki, hogy még épp időben egészségessé tudják majd nyilvánítani.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!