Connect with us

Minden ami NFL

FK! Top 50 2023 – II. rész

Folytatjuk a megkezdett Top 50-es sorozatunkat immár a második résszel. Ebben a szegmensben sok új nevet köszönthetünk pár régi motoros mellett. Itt már előkerül egy-egy posztján top3-ba értékelt játékos és sokan, akik az igazán topok mögötti zónában mozognak.

A listát 3 szerkesztő (Dani, Józsi, Patrik) az alapján állította össze, hogy szerinte ki jelen pillanatban az 50 legjobb játékos a ligában – pontosabban 60-as listát raktunk össze, hogy a konszenzus lista vége jobb képet mutasson. 

50. Kevin Byard, S, Titans
49. Rashawn Slater, OT, Chargers
48. Joe Thuney, G, Chiefs
47. AJ Terrell, CB, Falcons
46. Trevor Lawrence, QB, Jaguars
45. Lamar Jackson, QB, Ravens
44. Mark Andrews, TE, Ravens
43. Stefon Diggs, WR, Bills
42. Andrew Thomas, OT, Giants
41. Minkah Fitzpatrick, S, Steelers

40. Von Miller, Edge, Buffalo Bills, 57 pont

Tavalyi helyezés: 39.
Idei helyezések: 25., 40., 60+

Miller már egyszer visszatért egy egész éves kihagyás után All-Pro teljesítménnyel, de nehéz elképzelni hogy ezt 34 évesen is megteszi. Már nem az az all down védő, aki egykor volt, szüksége van pihenő snapekre, de amikor a pályára került legutóbb, akkor még mindig hatalmas befolyása volt a játékra. A Bills egységében már nem arra lesz szükség, hogy minden downon lehozza nekünk a csillagokat, elég egy-két fontos helyzetben villannia, amire továbbra is képes lehet. Ez mellett természetesen a mérhetetlen tapasztalata és vezérszerepe is fontos tényező, hogy továbbra is úgy gondoljuk, a legjobb 50 játékosban van a helye.

39. Jaire Alexander, CB, Green Bay Packers, 65 pont

Tavalyi helyezés: 22.
Idei helyezések: 31., 41., 46.

A fiatalok árnyékában és a Packers rossz szereplésének hála kevés szó esett Alexanderről ebben a szezonban, pedig posztján továbbra is a szűk elit tagja. Listánkon mindössze három corner előzte meg idén, aminek egyik fő oka, hogy összesen két touchdownt engedett idén is az őrizetében is kevesebb mint 600 yardot, pedig közel 1000 snapet töltött a pályán. Felépítését tekintve nem a tipikus shutdown corner alkat, de mivel alacsonyabb mint a prototípus méret, ebből adódóan sokkal könnyedebb a mozgása mint a magasabb cornereknek, aminek hatására nagyon nehéz szeparálódni az őrizetéből. A Packers védelmének szinte egyetlen fénypontja volt. Kevés a jó, konzisztensen megbízható CB a ligában, ő pedig ezen játékosok egyike.

38. Tristan Wirfs, OT, Tampa Bay Buccaneers, 66 pont

Tavalyi helyezés: 45.
Idei helyezések: 27., 43., 47.

Wirfs már másodévesen is a listánkon volt, most pedig egy évvel tapasztaltabban pedig csak feljebb lépett. A negyedik legjobb tackle szerintünk, ami elsősorban annak köszönhető, hogy tavalyi két sackje mellé idén is csak hármat engedett. Ráadásul mindössze hat darab nyomást, aminél kevesebbet egyetlen támadófalember sem tud felmutatni, aki legalább 600 snapet játszott. A Buccaneers támadósora egész évben szenvedett, de nem a fiatal tackle miatt, aki megingathatatlan bástya volt egész évben. Az egyetlen kifogás vele szemben az lehet, hogy futásblokkolásban az egész támadófalhoz hasonlóan kicsit visszaesett, de ennek a Tampa Bay borzasztóan kiismerhető sémája is az oka volt.

37. Jalen Hurts, QB, Philadelphia Eagles, 70 pont

Tavalyi helyezés: –
Idei helyezések: 37., 37., 39.

Egy új belépő a listánkon, az Eagles bankot robbantott irányítója, Jalen Hurts. Mindössze egyetlen kiváló év kellett neki ahhoz, hogy meggyőzzön mindannyiunkat, hogy itt a helye, de a playoff menetelés után nem lehet kérdés. Nagyon jó csapat és edzői stáb volt körülötte, de ez semmit nem von le az érdemeiből. A kezdő irányítók között neki volt az egyik legkevesebb interceptionje, pedig az átlagnál több nehéz dobást vállalt egész évben, szinte egyetlen gyenge széria nélkül. A lábai teljesen új dimenziót nyitottak a támadósornak, neki volt a negyedik legtöbb yardja az irányítók között, messze a legtöbb TD-je és a QB sneakjei levédekezhetetlenek. Jelenleg a hatodik legjobb QB a listánkon.

36. Maxx Crosby, Edge, Las Vegas Raiders, 71 pont

Tavalyi helyezés: –
Idei helyezések: 29., 35., 48.

Alexanderhez hasonlóan Crosby is egyszemélyes védelmet alkotott, sőt ő még jobban magára volt utalva Las Vegasban. Azonban ez nem szegte kedvét, a harmadik legtöbb nyomással és az ötödik legtöbb sackkel zárta az évet. Szinte nem volt a játékának gyenge pontja, pass rush mellett futás ellen is az egyik legjobb védő volt a ligában. Borzasztó nagy terhelés mellett volt teljesen kiegyensúlyozott. A top4 edge rusher után egyértelműen ő a következő szint ezen a poszton.

35. Jeffery Simmons, iDL, Tennessee Titans, 72 pont

Tavalyi helyezés: 47.
Idei helyezések: 26., 33., 53.

Simmons talán egy minimális megtorpanást mutat fejlődésben, amit ne értsen félre senki. Ez ugyanis csak azt jelenti, hogy továbbra is ott áll a elit küszöbén, mindössze nem tud a legjobb 2-3-ba lépni. Jelenleg úgy gondoljuk, hogy az ötödik legjobb belső védőfalember a ligában. Ez a megtorpanás számokban is kifejezhető, ugyanis a tavalyi 62 nyomás és 11 sack helyett “csak” 53 nyomás és 8 sack jött össze. Futás ellen továbbra is kiegyensúlyozott, rengeteg duplázást kap, de a teljesítménye vissza nem esik.

34. Cooper Kupp, WR, Los Angeles Rams, 73 pont

Tavalyi helyezés: 12.
Idei helyezések: 34., 35., 41.

Az egyik legnagyobb zuhanó a listán a Rams elkapója. Ami a tavalyi év támadója cím után nem is csoda, főleg ha még meg is sérül az ember. Amíg pályán volt, addig idén is nagyon magas színvonalon játszott, a Rams borzasztó támadósora ellenére kilenc meccsen közel 900 yardot gyűjtött, pedig mivel nem volt épkézláb célpont rajta kívül a két évvel ezelőtti bajnok soraiban, így folyamatos kettőzéssel nézett farkasszemet. A képességei aligha estek vissza, de nehezen hisszük, hogy a sérülése után még vissza tud térni a legszűkebb elitbe, főleg hogy a fiatalok nagyon jönnek a nyakára. Így is mindössze hat elkapót gondolunk csak jobbnak nála.

33. Dexter Lawrence, iDL, New York Giants, 73. pont

Tavalyi helyezés: –
Idei helyezések: 31., 34., 45.

Lawrence is új belépő a listán, ráadásul rögtön a top30 környékére. Egy nose tackle szerű szerepkörből pedig ennél nagyobb elismerés nem kell. Lawrence szerezte a második legtöbb nyomást a belső védőfalemberek között, pedig az ő posztjáról jóval nehezebb mint egy hagyományos 3 tech pozícióból elindulva. Ezen kívül elsőrangú volt futás ellen is és lényegében nem volt gyenge mérkőzése. Termetéhez képest nagyon mozgékony, de amit idén bebizonyított, hogy egy nagyon okos játékosról is van szó. A harmadik legtöbb double teammel találkozott az összes védő közül és ennek ellenére volt hatalmas hatása a játékra.

32. George Kittle, TE, San Francisco 49ers, 80 pont

Tavalyi helyezés: 21.
Idei helyezések: 27. 37. 39.

Kisebb visszacsúszó a listán Kittle is, akit szintén a sérülések hátráltattak. Amikor viszont ott volt a pályán, akkor továbbra is bizonyította, hogy a poszton kevesen jobbak nála. Konkrétan nálunk csak egy játékos előzi meg egyelőre. 12,8 yardos elkapásonkénti átlaga az ötödik legtöbb volt a poszton a legalább 30 targetet jegyző tight endek között, 11 touchdownja pedig a második legtöbb volt úgy, hogy majdnem feleannyi snapet játszott mint az első Kelce. Futásblokkolásban még mindig nincs párja, egyértelműen a TE poszt krémjéhez tartozik.

31. Quinnen Williams, iDL, New York Jets, 82 pont

Tavalyi helyezés: –
Idei helyezések: 24., 32., 45.

Az idei harmadik legjobb belső védőfalember szintén egy új belépő. Williams elsősorban elképesztő hatékonyságának köszönheti, hogy ilyen magasan van, ugyanis 13 sackje a legtöbb a poszton, de a kilencedik legjobb akkor is, ha a pass rushereket is nézzük. 690 snapje ellenére 52 alkalommal odaért az irányító közelébe is, egyértelműen jó hatással volt rá Robert Saleh rendszere.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!