Connect with us

Hír

Idén újra lesz supplemental draft, egy elkapóra már biztos lehet licitálni

Három év kihagyás után visszatér a supplemental draft, írja a TheAthletic. Az eseményt kevesebb mint egy hónap múlva, július 11-én rendezik.

Idén egy játékosra biztosan lehet majd licitálni, a Purdue elkapója, Milton Wright ugyanis jogosult és jelentkezett is a supplemental draftra, mivel tanulmányi eredményei miatt nem játszhatna a 2023-as egyetemi szezonban. Emiatt egyébként már a csapat 2021-es bowl meccsén sem vehetett részt, és a tavaszt arra szánta, hogy fejlődjenek a jegyei, azonban ez nem jött össze neki és a 2022-es szezont is teljesen kihagyta. Előtte 27 meccsen 99 elkapásból 1325 yardot és 10 TD-t szerzett. Ő lett volna ’22-ben a csapat első számú elkapója, ha megfelelőek lettek volna a jegyei. Itt egy kis highlight videó:

A supplemental draftra olyan játékosok jelentkezhetnek, akik a rendes draftra nem jelentkeztek, ellenben megváltozott a jogosultsági státuszuk, azaz például tanulmányi eredményeik miatt mégsem focizhatnak a következő szezonban az egyetemen. Itt is hét körön át megy a buli és a csapatok a következő évi pickjeikkel licitálhatnak a játékosokra.

Utoljára 2019-ben rendeztek ilyet, akkor a Cardinals egy 2020-as ötödik körös picket adott a safety Jalen Thompsonért (ő be is vált, tavaly kapott egy évi 12 millió dolláros szerződést), 2018-ban pedig két cornerback is elkelt, a Giants Sam Bealt szerezte meg egy harmadik körös cetliért, a Washington pedig Adonis Alexandert egy hatodik körösért.

A három leghíresebb supplemental draft pick az utóbbi időből egyébként Ahmad Brooks, Terrelle Pryor és Josh Gordon, de a Hall of Famer Cris Carter is így talált magának anno csapatot.

Minden jog fenntartva. © 2024 FK Media Group