Connect with us

Magyar foci

Másodjára is vereséget szenvedett az Enthroners az ELF-ben

Második mérkőzését is elvesztette a Fehérvár Enthroners az European League of Footballban, miután hazai pályán 48-13-ra kikapott a Frankfurt Galaxy együttesétől.

Fotó: Kutasi Petra

Az Enthroners újonc az európai elitligában, így nem meglepő a lassú szezonkezdet, főleg hogy a Berlin Thunder után a két évvel ezelőtti bajnok Galaxy vendégeskedett Fehérváron. Még úgy is esélytelenebbnek számított a magyar gárda, hogy a németek elvesztették kezdő irányítójukat, Jakeb Sullivant a mérkőzés előtt.

A Galaxy azonban így is dominálni tudott, minden egyes negyedet megnyert, a yardcsatát pedig 431-181 arányban húzta be. A csere QB Lars Heidrich passzolt 3 TD-t interception nélkül, de a németek több futott yardot szereztek mint passzoltat, és labdacipelésből is feltettek három hatpontost a táblára Thomas Fischback révén. Plusz a végén még egy blokkolt punt utáni safetyt is szereztek.

Fehérvári oldalon most a védelem sem muzsikált valami jól, a falat lejátszotta az ellenfél és több hosszabb passzt is benyeltek. A támadóknál a fal továbbra is sok gondot okoz, de pozitívum, hogy az Enthroners megszerezte első (és második) TD-jét is az ELF-ben. Az irányító Jerod Evans előbb lábon volt eredményes, majd a levegőben is megtalálta Jay Griffint. Sajnos a második negyedes lendületet nem sikerült átmenteni a szünet utánra, a második félidőben egy pontot sem tudtak szerezni a hazaiak.

Az Enthroners jövő héten az 1-1-gyel álló Lipcse Kings otthonába látogat, a következő hazai mérkőzés pedig július másodikán lesz a tavalyi bajnok Vienna Vikings ellen.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!