Connect with us

Hír

A futók csináltak egy csoportos beszélgetést a helyzetük kitárgyalására

Felkapott téma az utóbbi napokban a futók fizetési helyzete, sokan nyilvánosan is kifejtették véleményüket. Most a PFT arról számolt be, hogy a veterán running backek csináltak egy csoportos beszélgetést, ahol privátban megbeszélhetik a dolgokat a piacukkal kapcsolatban, stratégiákat alakíthatnak ki a helyzetük javítására.

Az első lépése ennek az volt, hogy a közösségi médiában panaszkodnak, amit sokan meg is tettek. Ezzel talán sikerül szélesebb körbe eljuttatni a témát, azonban ennyivel még olyan sokra nem mennek. Ki kellene találniuk egy olyan konstrukciót, ami a Játékosok Szakszervezetének és a tulajdonosoknak is megfelelő, azaz mindkét fél tudja kellőképpen támogatni az ötletet ahhoz, hogy meg is egyezzenek róla és szabályba foglalják.

Ötletek már elhangzottak a médiában, például rövidíteni a futók újonc szerződéseit, összevonni a franchise taget más posztokkal (elsősorban elkapókkal és tight endekkel, így rövidíteni az utat a piacra kerülésig), vagy akár kialakíthatnak egy alapot is, amiből teljesítményarányosan tudnak részesülni (létezik már ilyen az újonc szerződéses játékosok esetén).

Azonban mindegyikkel az a legnagyobb probléma, hogy kivételez a futó poszton játszókkal, ami ahhoz is vezethetne, hogy más posztokon is eljátszanák ugyanezt az elégedetlenkedést.

4 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
bjeela
bjeela
2023-07-19 13:25

Mondomén, hogy kezdődik.
“… rövidíteni a futók újonc szerződéseit, összevonni a franchise taget más posztokkal…” Nocsak, feltalálták a melegvizet?

Fetyke
Fetyke
2023-07-19 21:35

Ha nem tudnak valamit kitalálni, amivel a régi hozzáadott értéküket (fontosságukat) visszaszerezhetik, akkor ez egy halott ügy.
Valóban nehéz azt elfogadni, hogy amíg 20-25 éve még az RB-ék voltak az irányító után a támadósor második legfontosabb szereplői, addig mára a rangsor legaljára kerültek. de ettől még a tény tény marad. Egyszerűen mindegy, hogy ki áll a backfielden az irányító mögött a mai fociban. Ez a valóság. És ezért nem jár nagy pénz.

bjeela
bjeela
Reply to  Fetyke
2023-07-20 10:58

Montamén, hogy a vége az lesz, hogy a futók megszűnnek. Logikus, öngerjesztő folyamatnak tűnik. Egy kiváló atlétaképességekkel megáldott kölyök egy idő után nem akarja arra elfecsérelni a tehetségét, hogy fusson, inkább átképzi magát elkapónak.

snookerista
snookerista
2023-07-19 08:44

Egyrészt szomorú hogy 2-3 év alatt szétverik magukat egyesek, viszont még így se keresnek rosszul egy átlag halandóhoz képest és ha okosak , belehet osztani azt a pénz életük végéig. Meg kell érteni egy GM ha nem tud klasszis futót szerezni de van egy viszonylag elfogadható O fala akkor nem fog sokat kifizetni egy veterán futóért mikor egy rookie ugyanazt lehozza kevesebbért.
Eltolódott a liga és már nem olyan fontos az RB poszt mint 10 éve volt ezt megkell érteniük. Derrick Henry példája bizonyítja ha nagyon kiemelkedő szintet hozz egy RB szép pénzt megtud keresni.
De most a Cowboys minek adjon nagy pénzt Pollardnak mikor lehet FA FB Luepke és egy hátsó körös RB ugyanazt lehozza , sőt ő kevesebbet sérült.

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x