Connect with us

Minden ami NFL

A leggyengébb láncszem – AFC West

Idén is elkezdjük leggyengébb láncszem sorozatunkat, ahol azokat a pontokat keressük minden csapatnál, ahol félre mehet a szezon, valamint megvizsgáljuk, hogy mivel tudják esetlegesen ezt kiküszöbölni. Kezdjük az AFC Westtel.

Denver Broncos

A leggyengébb láncszem: Russell Wilson

Sok gond volt tavaly a Broncos támadósorában, de nehéz nem Wilson teljesítményével példálózni. A volt Seattle játékos mindössze 3500 yardot passzolt 60%-os pontosság mellett és 16 touchdown mellé 11 interception is összejött. Ami nagyobb probléma, hogy a testbeszéde és a mozgása még rosszabbul festett mint a statisztikák. Megfásultnak, lassúnak tűnt és nem csak lábon, de fejben is. Nem olvasta jól a védelmeket és nem vett észre tiszta célpontokat sem. Optimista szurkolók úgy tekinthetik, hogy ennél csak jobb lehet idén, de mi van ha ez egy regresszió nyitóéve volt?

Miben lehet bízni?

Természetesen Sean Payton vezetőedző érkezésében. Az egy évet kihagyó mester éveken keresztül az egyik legnagyobb támadóguru volt a ligában. Támadósorai rendszerint stabilak és képes mindig olyan sémát az irányítója mellé tenni, ami segít neki kidomborítani az erősségeket. Várhatóan Wilsonról is igyekszik levenni a terhet, sok play action, erős futójáték és sokkal több üres célpont, amire Wilson várhat.

Mi/ki lehet még a leggyengébb láncszem?

Pár éve még a liga egyik legjobb egysége volt a denveri pass rush, de azóta Von Miller és Bradley Chubb is elhagyta a csapatot. Jelenleg Randy Gregory és Frank Clark hivatott ezt fellendíteni, de egyikük sem egy életbiztosítás. Clarkon évek óta kérik számon a jó teljesítményt, Gregory pedig a sérülésekkel többet harcolt mint a támadófalemberekkel. Rajtuk kívül pedig keveset bizonyított játékosok, mint Jonathan Cooper vagy Nik Bonitto tűnhetnek fel a rotációban, de sok jót ne reméljünk. Főleg úgy, hogy a tavalyi sikerkovács védőkoordinátor Ejiro Evero már a Panthers csapatát erősíti.

[ppp_patron_only level=”1400″ silent=”no”]

Kansas City Chiefs

A leggyengébb láncszem: elkapó szekció

Tavaly is őket vettük elő ebben a szegmensben és hát láttuk, hogy azért mégiscsak sikerült megoldani a helyzetet. Ennek ellenére nem tudok megint nem a WR sorra mutogatni. Főleg hogy Juju Smith-Schuster is elhagyta a csapatot, aki ugyan nem volt szenzációs, de voltak fontos elkapásai. Konkrétan Marquez Valdes-Scantling mellett a másodéves de szinte semmit nem mutató Skyy Moore és a tavaly év vége felé érkező Kadarious Toney fog kezdeni. Utóbbiban nagyon bíznak a csapatnál, de egyelőre ő is inkább egy gadget játékos képét mutatta. A három kezdőnek összesen nincs 1300 elkapott yardja Chiefs színekben.

Miben lehet bízni?

Természetesen Andy Reidben és Patrick Mahomesban, akik sztárt csinálnak a körülöttük lévőkből. Tavaly például rengeteg nehéz csomagot használt a csapat, több tight enddel a pályán és ebből jöttek egzotikus hívások Reid mestertől, valamint a futójáték is beindulni látszott. Továbbá Travis Kelce még mindig rengeteg helyet tud csinálni a többieknek, az ő gravitációja sok lehetőséget biztosíthat idén is. A drafton érkezett még Rashee Rice, aki elvileg egy prototípus X elkapó lehet, de a hátsóbb körös újoncokkal várjunk ki, mert alapozni rájuk nem életbiztosítás.

Mi/ki lehet még a leggyengébb láncszem?

Tavaly a csapat támadófala szenzációs volt. A belső hármas talán egyenesen a liga legjobbja, de amikor igazán kellett a rájátszásban, akkor a két tackle Orlando Brown és Andrew Wylie is szinte makulátlan volt. Kisebb meglepetésre mind a kettő tackle elhagyta a csapatot, a pótlásuk meg ugyan papíron megérkezett, de sem a Jaguarstól érkező Jawaan Taylor, sem a Tampából kilépő Donovan Smith nem tartozik a legjobb játékosok közé a poszton. Főleg hogy kémiája egyik játékosnak sincs a fal többi részével, utóbbinak pedig a korral és a sérülésekkel is meggyűlik a baja az utobbi időben.

Los Angeles Chargers

A leggyengébb láncszem: futásvédelem

A tavalyi évben 144 yardot, a tavaly előtti évben pedig 138 yardot engedett átlagban a csapat a földön és mind a két évben a hat legrosszabb gárdában voltak ebben a mutatóban. A belső futások ellen 4,5 yardot engedtek próbálkozásonként, a külsőknél pedig 8,3-at, ami történelmi mélységekben van. Ez nem is csoda, ugyanis a csapatnak évek óta nincs normális linebackere és a védőfal is inkonzisztens és sérülékeny. Ezt évről-évre próbálja megoldani a csapat, de olyan istenigazából nagy segítség nem érkezett erre az évre, ráadásul még Brandon Staley filozófiája miatt is nehezebb helyzetben vannak, mint mások.

Miben lehet bízni?

Sok pozitívummal nem tudok szolgálni, mert mint említettem igazi erősítés nem érkezett. Eric Kendricks elvileg megkapja a green dotot és bíznak is a tapasztalt játékosban, de már nincs csúcsformában. Amiben minimálisan lehet reménykedni, hogy a sérültek visszatérnek, főleg Joey Bosa, aki tavaly sokat volt partvonalon kívül. Márpedig amikor ő pályán volt akkor 10 yarddal kevesebbet átlagoltak az ellenfelek. Ezen kívül az új védőkoordinátor Derrick Ansley is rengeteget beszélt az offseason alatt arról, hogy igyekeznek átszervezni a védelmet, hogy ne forduljon elő hasonlóan rossz teljesítmény és várhatóan nagyobb hangsúlyt is fektet erre az új érkező.

Mi/ki lehet még a leggyengébb láncszem?

Nagyon bízunk abban, hogy Joe Lombardi távozása és Kellen Moore érkezése meghozza azt a fordulatot a támadósorban, amire várunk, de azért a Chargers DNA-t ne felejtsük el. Ez a csapat még egy gyengébb játékhívóval is tönkreverte a Jaguarst az első félidőben, hogy aztán kiessen. Moore is hajlamos sokáig ragaszkodni rossz elképzelésekhez és én várnék vele egy évet, hogy lássam Herbertből mit tud kihozni. Mind az irányítónak, mind az edzőknek, mind a csapatnak át kell lépnie az árnyékát.

Las Vegas Raiders

A leggyengébb láncszem: védelem

A Raiders védelem tavaly átlagosan kapott pontokban, EPA-ben és DVOA-ben is a liga legrosszabb hét csapata között volt. Ugyan nem veszítettek kezdő játékost, de érkezni sem jött különösebb húzó név. Maxx Crosbyn kívül senki nem szerzett 50 nyomásnál többet, az egész csapat hat interceptiont regisztrált és az egyik legtöbb elrontott szerelést is a Raiders mutatta be. Patrick Graham védőkoordinátor rendszere pedig nem igazán működik olyan játékosok nélkül, akik egy az egyben tudnának nagy playeket csinálni.

Miben lehet bízni?

Nem sok mindenben. Egyedül talán abban, hogy a frissen, magasan draftolt Tyree Wilsonból már az első évében kitör az állat és Crosbyval akár a legjobb pass rusher duó lesznek a ligában. Ez pedig az egész védelmet magával húzhatná, legalább egy közepes szintre. A gond csak az, hogy Wilson pont az a csiszolatlan projekt, akinek valószínűleg több év kell, mire megközelíti valódi potenciálját.

Mi/ki lehet még a leggyengébb láncszem?

Derek Carr nem váltotta meg a világot Raiders irányítóként, de Jimmy Garoppolo személye egyáltalán nem garantál javulást. Sőt, a 49ers irányítóját Kyle Shanahan nélkül egy sokkal rosszabb alakban is láthatjuk. Ami viszont segíthet neki, hogy a tavalyi év talán legjobb futója veszi le róla a terheket, Josh Jacobsban simán benne lehet egy hasonló idény mint tavaly. Célpontok terén Adams mellé érkezik az újonc tight end Michael Mayer, aki egyszerre tud a blokkolásban és elkapásokban is segíteni és Jakobi Meyersben is van fantázia.

[/ppp_patron_only]

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!