Connect with us

Magyar foci

Szombaton rendezik a HFL döntőjét!

Szombaton rendezik a Veolia Hungarian Football League (HFL) döntőjét, a XVII. Hungarian Bowlt. A magyar bajnokság első osztályának fináléjába a Budapest Wolves és az Újpest Bulldogs jutott be, akik a Kincsem Parkban a Budapest Rugby Centerben mérik össze tudásukat holnap 17 órától.

A tavalyi ezüstérmes Wolves veretlenül, 6-0-s alapszakasszal jutott be a rájátszásba, majd az elődöntőben a Budapest Titans gárdáján át vezetett az út a fináléba. A Bulldogs tavaly a Divízió 2-t nyerte meg, idén újoncként szerepelt a legfelső osztályban, és 4-2-es mérleggel a második kiemelést szerezte meg magának, majd az elődöntőben a Football Armoury Cowbellst megverve jutott be a döntőbe.

Érdekes ellentét, hogy a Wolves nagy aranygenerációjának vélhetően ez az utolsó nagy futása, míg a Bulldogsnál a rendkívül jó utánpótlás érik most be ezzel a döntős szerepléssel. Közel két hónapja egyébként a Wolves magabiztosan, 35-16 arányban nyerte meg az egymás elleni meccsüket, ráadásul idegenben, a Kincsem Park pedig számukra igazából hazai pályát jelent, hiszen itt játszották a szezonban a mérkőzéseiket.

Jegyek még vásárolhatók az Eventim oldalán, de a HFL TV Youtube-csatornáján online is következő lesz a Hungarian Bowl. További érdekesség, hogy a félidőben iktatják be a Hungarian Hall of Fame két új tagját, Faragó Richárdot és Schwarz Ferencet. 

Kiemelt kép: Kardifoto

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!