Connect with us

Hír

Chris Jones akár a szezon felét is kihagyhatja, ha nem kap új szerződést

Kezd eldurvulni a helyzet Chris Jones és a Chiefs között. A felek egyelőre nem kezdtek egymás lejáratásába, de a pass rusher a Twitteren jelezte, hogy szükség esetén akár a szezon első nyolc meccsét is kihagyja, ha nem kap új szerződést. Elmondása szerint megengedheti magának.

Jones Aaron Donaldot leszámítva talán a liga legjobb belső védőfalembere: tavaly 15,5 sacket jegyzett és elsőcsapatos All-Prónak választották, illetve a rájátszásban is alaposan kivette a részét a bajnoki menetelésből. Ennek megfelelően évi 30 millió dolláros új szerződést szeretne magának, amivel a már említett Donald mögött a valaha volt második legjobban fizetett védő lenne a történelemben.

A Chiefsnél imádják Jonest, a holdoutja ellenére is csak pozitívan nyilatkoznak róla, ugyanakkor úgy tűnik, hogy a 30+ millió dollárt azért sokallják érte. A védő idén lépett szerződése utolsó évébe, mindennel együtt 21,25 millió dollárt kereshetett volna. A holdoutjával viszont akár 6 millió dollárnyi büntetést is összeszedhet az alapszakasz kezdetéig (bukott már el 500 ezres bónuszt, több 10 ezer dollárt kell fizetnie minden kihagyott edzés után, az előszezonmeccsek kihagyásáért pedig egy heti meccspénzét, vagyis 1,11 milliót is elvehetnek tőle), illetve minden egyes kiült alapszakasz-mérkőzés után veszít 1,11 millió dollárt.

Nagyon drága lesz ez neki, ha nem sikerül megállapodnia a Chiefsszel, de a csapatnak is hatalmas érvágás lenne, ha a szezon felében nem állna rendelkezésre az elit védő. Az első nyolc fordulóban a Chiefs egyébként a Lions, a Jaguars, a Bears, a Jets, a Vikings, a Broncos, a Chargers, és ismét a Broncos ellen lép pályára.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!