Connect with us

Hír

Megfontolja az XFL-kickoff bevezetését az NFL

Az NFL próbálja biztonságosabbá tenni a kickoffokat, idén is változtattak egy kicsit a szabályon ennek érdekében (ami nem biztos, hogy eléri a kívánt hatást). A PFT információi szerint viszont megfontolják az XFL-ben bevezetett kickoffokat is, a jövőben akár ez helyettesítheti majd az eddig megszokott kirúgásokat.

Az XFL-ben a rúgás a 30-asról indul, de a rúgón kívül a kickoffot végző csapat játékosai mind az ellenfél 35 yardosára állnak fel. A visszahordó csapatból 10 játékos tőlük 5 yardra áll fel, egyedül a returner áll hátul. Ezzel azt érik el, hogy az ütközések sokkal kisebb sebességgel történnek, amivel azt remélik, hogy kevesebb sérülés és agyrázkódás történik ezeknél a játékoknál. Az elsődleges adatok biztatóak, de az NFL tovább szeretne vizsgálódni e tekintetben.

Nem biztos, hogy egyszerű lesz ezt átnyomni, hiszen sokak szerint egy “csúnya” játékról van szó, nincs meg az a látványfaktora, mint a jelenlegi kickoffoknak. Emellett attól is tartanak, hogy a visszahordót így nagyobb ütések fogják érni. (Plusz a special team edzők elég sok mindent elleneznek, ami a megszokottól eltérő.)

4 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
JackEasterby
JackEasterby
2023-08-03 06:52

ELF vezette be először nem az XFL!

Vulcanius
Vulcanius
2023-08-03 11:17

A leglényegesebb különbség az, hogy az NFL kickoffnál a labda elrúgásának pillanatában indul a többi játékos is gunnerestül, míg az XFL-es verziónál csak akkor indulhatnak a többiek, amikor a returner hozzáért a labdához. Emiatt nincsenek meg a nagy sebességű ütközések, amik a jelenlegi NFL kickoffban megvannak. Viszont ugyebár ha a rúgó csapat touchbackre rúgja akkor büntetés van, szóval visszahordás is van kb fixen mindig.

atis123Juve
atis123Juve
2023-08-03 12:45

Napi Brady: TB kisebbségi részvényes lett a Birmingham City-ben.

reszelo.aladar
reszelo.aladar
2023-08-05 04:52

Vizsgálódnak majd egy pár évig, készül pár hatástanulmány végül megállapítják, hogy az NFL nem az XFL.
Ha viszont valaki esetleg rendesen megsérülne, akkor lehet élőzni a kórházba szállítását és heteit téma lehet a kezelése, a #mezszám kampányok pedig milliókat hoznak.

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x