Connect with us

Hír

Megfontolja az XFL-kickoff bevezetését az NFL

Az NFL próbálja biztonságosabbá tenni a kickoffokat, idén is változtattak egy kicsit a szabályon ennek érdekében (ami nem biztos, hogy eléri a kívánt hatást). A PFT információi szerint viszont megfontolják az XFL-ben bevezetett kickoffokat is, a jövőben akár ez helyettesítheti majd az eddig megszokott kirúgásokat.

Az XFL-ben a rúgás a 30-asról indul, de a rúgón kívül a kickoffot végző csapat játékosai mind az ellenfél 35 yardosára állnak fel. A visszahordó csapatból 10 játékos tőlük 5 yardra áll fel, egyedül a returner áll hátul. Ezzel azt érik el, hogy az ütközések sokkal kisebb sebességgel történnek, amivel azt remélik, hogy kevesebb sérülés és agyrázkódás történik ezeknél a játékoknál. Az elsődleges adatok biztatóak, de az NFL tovább szeretne vizsgálódni e tekintetben.

Nem biztos, hogy egyszerű lesz ezt átnyomni, hiszen sokak szerint egy “csúnya” játékról van szó, nincs meg az a látványfaktora, mint a jelenlegi kickoffoknak. Emellett attól is tartanak, hogy a visszahordót így nagyobb ütések fogják érni. (Plusz a special team edzők elég sok mindent elleneznek, ami a megszokottól eltérő.)

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!