Connect with us

Hír

Pszichológushoz járt a Buccaneers kiváló tackle-je, amiért oldalt kell váltania

Még az All-Pro játékosok is lehetnek bizonytalanok, izgulhatnak, szoronghatnak a teljesítményük miatt. Ezt árulta el Tristan Wirfs, a Buccaneers elit jobb oldali tackle-je, aki idén át fog mozogni a fal bal szélére, ez pedig komoly szorongást váltott ki nála, ami miatt sportpszichológus segítségét is kikérte – árulta el az ESPN-nek.

“Nagyon kicsi dolognak tűnhet, hogy ó, csak oldalt kell váltani, de nagyon nehezen dolgoztam fel. Csak arra tudtam gondolni, hogy szar leszek és nem leszek képes rá. Aztán úgy voltam vele, hogy nem ülhetek itt ezekkel a gondolatokkal, csak bukásra ítélem magam velük.”

Wirfst 2020-ban draftolta a Buccaneers az első körben, 46 meccsen játszott kezdőként és a liga egyik legjobb fiatal tackle-jévé nőtte ki magát. Idén viszont a jobbról a bal szélre kell kimozognia, ugyanis az eddig ott játszót Donovan Smith pénzügyi okokból (és romló teljesítmény miatt) kivágta a Buccaneers.

Az oldalváltás alapvetően nem tűnik olyan bonyolultnak, nagyon sokan voltak rá képesek, de annyira nem is magától értetődő azért, hiszen tükrözni kell a mozgást, máshogy kell mozogni és gondolkodni. Egyesek úgy jellemezték a váltást, mintha jobb helyet bal kézzel kellene kitörölni a fenekét az embernek. Wirfs világéletében a jobb oldalon játszott, habár az egyetemről van 4 meccsnyi tapasztalata left tackle-ként. Minderre jött rá az, hogy a Buccaneers sémát is váltott idén, ami nem segíti az átállást.

Ezzel együtt Wirfs kvalitásait ismerve aligha lesz problémája az oldalváltással, pláne azok után, hogy volt bátorsága szakemberhez fordulni. Ez óriási dolog, a legtöbb játékos ilyen-olyan okok miatt nem hajlandó segítségért folyamodni (ezzel egy szakemberrel készített cikkünkben – lentebb linkelve – bővebben is foglalkoztunk), ami formaromláshoz vagy akár a karrierjük végéhez is vezethet.

“Nagyon sokszor tényleg csak utólag fog kiderülni, hogy valaki jó döntést hozott-e. Vagy utólag sem!”

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!