Connect with us

Hír

Támadófalemberként próbálkozik a Ravens négyszeres Pro Bowler fullbackje

A Ravens támadósora nagy átalakuláson megy át, aminek egyik legnagyobb áldozata a fullback Patrick Ricard. Az eddigi futásorientált power séma helyett passzorientált pályát széthúzó rendszer lesz, amiben ritkán van szerepe egy fullbacknek. Így a négyszeres Pro Bowler játékos most a támadófalban kap lehetőséget a bizonyításra. A csapat nemrég aktiválta őt a PUP-listáról, azóta pedig kizárólag a támadófallal edz, írja az ESPN.

Azért is érdekes a posztváltás, mert Ricardnak nem ez az első a profik közt, ugyanis annak idején még defensive tackle-ként is játszott a Ravensben. 2019-ben 342 snapet kapott fullbackként, 140-et pedig a védőfalban, ezzel hosszú idő után ő lett az első játékos az NFL-ben, aki a támadósorban és a védelemben is játszott legalább 100 snapet egy szezonban. John Harbaugh főedző elmondása szerint nem lesz egyszerű dolga Ricardnak a bizonyításra, de ha valakit, akkor őt nem írná le.

Ricard tavaly a támadósnapek 64 százalékán pályán volt, két éve pedig 57 százalékban, de az új támadósorban nem hogy ennyi, de talán semennyi helye nem lenne egy fullbacknek. Az is érdekesség és jól mutatja a Ravens helyzetét skill player poszton, hogy az utóbbi három szezont tekintve Ricard futotta a negyedik legtöbb útvonalat a csapatban – most pedig támadófalembert fog játszani, ha a keretben marad.


Ha már AFC North és posztváltás, a csoportrivális Steelers ennek épp az ellenkezőjével kísérletezik, ugyanis a támadófalember Kendrick Greent fullbackként is használták az edzések során. Greent két éve draftolták a harmadik körben, de jelenleg talán az utolsó keretben maradó támadófalembernek számít.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!