Connect with us

Hír

Trey Lance a héten kérte az elcserélését

A 49ers tegnap elcserélte a két éve három első körös pickért megszerzett irányítóját, Trey Lance-t a Cowboyshoz mindössze egy negyedik körös pickért cserébe. Ezzel ő lett az NFL történetében az őt draftoló csapatban legkevesebb meccsen pályára lépő top5-ös választott.

Közben egyébként kiderült az is, hogy a QB kérte az elcserélését azután, hogy harmadik számú irányítónak nevezték csak ki. Ezt maga a főedző Kyle Shanahan mondta el (via NFL.com):

“Elmondta nekünk, hogy szeretne egy másik lehetőséget máshol, ahol van esélye a csereposztra. Úgy éreztük kaptunk pár jó ajánlatot érte, többen is érdeklődtek. A negyedik kör még kicsit jobb is mint amire számítottunk és sok pénz szabadul fel így, plusz ő is jobb helyzetbe kerül.”

A general manager John Lynch is beszélt a helyzetről:

“Nehéz nap ez, ő egy csodálatos fiatalember. Bepróbálkoztunk vele és nem jött be. Ezt vállaljuk. De szerintem még nincs megírva az ő története. Azt elmondhatom, hogy nem akarat hiánya volt akár az ő részéről, akár a miénkről, hogy nem működött a dolog. A körülmények áldozata lett, megsérült, a csapat pedig készen áll a győzelemre. Nagyon szeretjük Brock Purdyt, Sam Darnoldot és Brandon Allent is.”

Lynch jó dolgokra világított rá. Egyrészt hogy két éve logikus volt bepróbálkozni egy magas potenciállal rendelkező irányítóval, és az ilyen próbálkozásokban persze benne van, hogy nem sikerülnek (ebben a lépésben leginkább a nagyon agresszív három első körös felcserét lehet kritizálni). Másrészt hogy Lance valamilyen szinten mindenképp a körülmények áldozata lett, hiszen tavaly megkapta az esélyt, hogy vezesse a csapatot, azonban gyorsan megsérült, így ezzel a lehetősége elúszott, főleg hogy a semmiből találtak egy használható irányítót Purdy személyében, és mivel abszolút win now módban vannak, így nem fér bele a további kísérletezés egy projekt QB-val.

Lynch a héten egyébként arról is beszélt, hogy Lance milyen jó munkát végzett a nyáron, főleg annak ellenére, hogy nem egy hozzá igazított rendszerben kellett játszania. Ez utóbbi egyébként egy érdekes/fontos nézőpont, hiszen elsősorban ezért maradhatott alul Darnolddal szemben, hiszen ha Purdy megsérül, akkor Darnoldra nem kell átalakítani a rendszert, Lance-szel viszont mást kellene játszani – amit próbáltak is a tavalyi szezon elején, csak a fiatal QB hamar megsérült, így változtatni kellett.

Purdy meggyőzte a vezetőséget, a többi pedig már történelem.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2024 FK Media Group