Connect with us

Hír

Trey Lance a héten kérte az elcserélését

A 49ers tegnap elcserélte a két éve három első körös pickért megszerzett irányítóját, Trey Lance-t a Cowboyshoz mindössze egy negyedik körös pickért cserébe. Ezzel ő lett az NFL történetében az őt draftoló csapatban legkevesebb meccsen pályára lépő top5-ös választott.

Közben egyébként kiderült az is, hogy a QB kérte az elcserélését azután, hogy harmadik számú irányítónak nevezték csak ki. Ezt maga a főedző Kyle Shanahan mondta el (via NFL.com):

“Elmondta nekünk, hogy szeretne egy másik lehetőséget máshol, ahol van esélye a csereposztra. Úgy éreztük kaptunk pár jó ajánlatot érte, többen is érdeklődtek. A negyedik kör még kicsit jobb is mint amire számítottunk és sok pénz szabadul fel így, plusz ő is jobb helyzetbe kerül.”

A general manager John Lynch is beszélt a helyzetről:

“Nehéz nap ez, ő egy csodálatos fiatalember. Bepróbálkoztunk vele és nem jött be. Ezt vállaljuk. De szerintem még nincs megírva az ő története. Azt elmondhatom, hogy nem akarat hiánya volt akár az ő részéről, akár a miénkről, hogy nem működött a dolog. A körülmények áldozata lett, megsérült, a csapat pedig készen áll a győzelemre. Nagyon szeretjük Brock Purdyt, Sam Darnoldot és Brandon Allent is.”

Lynch jó dolgokra világított rá. Egyrészt hogy két éve logikus volt bepróbálkozni egy magas potenciállal rendelkező irányítóval, és az ilyen próbálkozásokban persze benne van, hogy nem sikerülnek (ebben a lépésben leginkább a nagyon agresszív három első körös felcserét lehet kritizálni). Másrészt hogy Lance valamilyen szinten mindenképp a körülmények áldozata lett, hiszen tavaly megkapta az esélyt, hogy vezesse a csapatot, azonban gyorsan megsérült, így ezzel a lehetősége elúszott, főleg hogy a semmiből találtak egy használható irányítót Purdy személyében, és mivel abszolút win now módban vannak, így nem fér bele a további kísérletezés egy projekt QB-val.

Lynch a héten egyébként arról is beszélt, hogy Lance milyen jó munkát végzett a nyáron, főleg annak ellenére, hogy nem egy hozzá igazított rendszerben kellett játszania. Ez utóbbi egyébként egy érdekes/fontos nézőpont, hiszen elsősorban ezért maradhatott alul Darnolddal szemben, hiszen ha Purdy megsérül, akkor Darnoldra nem kell átalakítani a rendszert, Lance-szel viszont mást kellene játszani – amit próbáltak is a tavalyi szezon elején, csak a fiatal QB hamar megsérült, így változtatni kellett.

Purdy meggyőzte a vezetőséget, a többi pedig már történelem.

3 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Zoard
Zoard
2023-08-26 15:05

az most sem világos hogy mi nem működött.
A sérüléséig eltelt meccseken ez kiderült?
Az azóta eltelt edzéseken kiderült? Mi?
Erről nem beszélnek.

Staten Island
Staten Island
2023-08-26 09:15

Vállalod – nem is nagyon tehetnél mást okoska, a történelem legnagyobb bustjának fényében. De azért hozzá teszi, hogy senki nem hibázott, sem mi, sem Lance, egyszerűen a véletlen műve, a csillagok nem akarták, hogy működjön. Senki nem kukázza a három első körös QB-ját egy serülés miatt, ez az ő döntésük volt. Szerencse, hogy ott van Shanahan, mert nem tudom hány olyan csapat van a ligában, ahol nem hullana több fej is a FO-ban egy ekkora baklövés után.

Piiter
Piiter
2023-08-26 08:09

Egy csomó cetlit adsz 1 irányítóért,de a rendszeren nem akarsz változtatni, pedig abba nem illik. Inkább próbálsz kukázni vhonnan qbt. Eztetet én már nem értöm. Amúgy nem vagyok meggyőződve affelől hogy ez a purdy gyerek idén is akkora meglepetés lesz mint tavaly, hacsak nem ellenkező előjellel.

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x