Connect with us

NCAA

8 játékos, akikre érdemes lesz figyelni az NCAA második fordulójában

Repül az idő, már a második forduló következik az egyetemi bajnokságban! Az első játékhét rengeteg érdekességgel szolgált, három hatalmas upsetet, valamint kiváló egyéni teljesítményeket is láthattunk. Rákanyarodva a második játékhétre, ebben a cikkben nyolc olyan játékost hozunk, akiket ilyen-olyan okokból érdemes lesz nyomon követni az előttünk álló találkozókon.

Quinn Ewers, QB, Texas

A forduló slágermérkőzése a 11. kiemelt Texas Longhorns és a 3. kiemelt Alabama Crimson Tide összecsapása lesz Tuscaloosában. A két gárda a tavalyi szezonban is megmérkőzött egymással, akkor a Longhorns több mint 20 pontos underdogként óriási csatára késztette a Bamát. Quinn Ewers, a Texas irányítója ugyanakkor az első félidőben sérülést szenvedett, így a cserepadról nézte a végig a Crimson Tide egypontos győzelmét. Az irányítók játéka természetesen döntő hatással lesz a mérkőzés kimenetelére, viszont az előzmények miatt a Texas karmesterén nagyobb lesz a nyomás, hogy bizonyítson és győzelemre vezesse csapatát.

Ewers a 2021-es recruting osztály legmagasabbra értékelt játékosa volt, többek között a regnáló Heisman-trófea győztest, Caleb Williamset is megelőzte. Kétség nem fér hozzá, hogy minden olyan természetes adottsággal rendelkezik, amelyekre egy irányítónak szüksége van a sikerhez, a konzisztencia viszont egyelőre hiányzik még a játékából. Ewers tipikus gunslinger mentalitással játszik, bitang erős a karja, ugyanakkor gyakran előfordul, hogy túlságosan bízik a képességeiben és nem létező ablakokba akarja bevarázsolni a lasztit.

Az első fordulóban a Rice ellen a Texas offense lassan kezdett, és az első félidőben háromszor is meg kellett elégednie a csapatnak egy mezőnygóllal. Ewers a második félidőben viszont már elkapta a fonalat, és zsinórban három touchdown drive-ot vezetett le. Érdekes statisztika, hogy az irányító mindhárom TD passza play action játékból született, amikor azonban nem használt play actiont az offense, akkor csak 53%-os volt Ewers passzpontossága.

Steve Sarkisian head coach minden bizonnyal tudatában van ennek a tendenciának. A Bama védelme ellen csak akkor lehet esélye a Longhornsnak, ha a tradicionális dropback passzoknál minél több tiszta dobóhelyzetet alakít ki a főedző Ewers számára. Egy a múlt hetihez hasonló kezdés egészen biztosan nem fog beleférni a Texasnak, amennyiben győztesen szeretnének távozni a Crimson Tide otthonából.

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Előfizető
havonta
1990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Előfizetek
Reklámmentes
havonta
2990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Előfizetek
Támogató
havonta
4490 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
Az éves FK! fantasy bajnokságra sem kell külön fizetned
Előfizetek

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!