Connect with us

A 7 játékai

A 7 játékai – Mike McDaniel zsenijével csattanós választ adott a Dolphins

A hétvége legjobban várt edzői párharca volt a Dolphins offense és a Chargers defense összecsapása, hiszen tavaly Brandon Staley megoldást talált Mike McDaniel kedvenc játékaira és megállította az addig ezer fokon égő offense-t. Most pedig jött a visszavágó, ahol McDaniel megmutatta, mekkora zseni. Mutatom, hogyan. 

A Dolphins 36 pontot és 536 yardot tett fel a táblára, nem lehetett megállítani a támadógépezetet. Persze ebben nagy szerepe volt az emberállománynak, Tyreek Hill egészen elképesztőt ment a 215 elkapott yardjával és Tua Tagovailoa is félelmetesen jól játszott a maga 466 yardjával. Amikor ilyeneket dobál az ember, arra nem sok megoldás létezik:

Tényleg zseniális volt a fiatal irányító és a veterán elkapó is a meccsen, de ez a rovat kevésbé erről szól, inkább a sémákról, a taktikákról, az edzői tevékenységekről. És bizony Mike McDaniel is zseniális volt. De ahhoz, hogy ezt a zsenialitást megértsük, vissza kell mennünk kicsit az időben és elkezdeni a folyamatot az elejéről. Előbb megmutatom videókkal és rajzokkal, hogy mi volt a kedvenc játéka a Dolphinsnak tavaly, aztán hogy ezt hogyan vette el a Chargers decemberben, végül pedig hogy most mit változtatott McDaniel, amivel ismét ő került felülre.

Tavaly a Chargers előtt

Íme egy példa a Dolphins tavalyi kedvenc játékára, most épp a Ravens ellen.

A túloldalról érkező motion az egyedi a dologban, amiből egy wheel útvonal lesz. Ezt szinte senki sem csinálja így a ligában, legalábbis McDaniel előtt nem nagyon láttunk rá példa, bár most már elkezdték másolni. Nem olyan egyszerű ez az útvonal, lendületből irányt váltani, hogy megmaradjon utána is a lendület, de erre van Tyreek Hill, Jaylen Waddle és a többi gyors játékos.

Az alapelgondolás az, hogy három elkapót küldenek egy területre. Ez még nyilván nem egy forradalmi ötlet, elég csak a klasszikus Flood koncepcióra gondolni. De a Dolphins ezt egyrészt rengeteg sebességgel teszi, másrészt egy fly motionnel, harmadrészt play actionnel kiegészítve (vagy épp RPO is lehet, bőven vannak azért erre az alapötletre variációik).

Klasszikus esetben érkezik valaki a túloldalról motionben, aki aztán fut egy wheel útvonalat a szélen. A slotból induló WR megy előre a seambe vagy kicsit bekanyarítva a pálya közepe felé, de elsősorban előre. És jön egy harmadik valaki a flatbe, általában egy tight end vagy a futó, de persze egy harmadik elkapó is lehet akár a túloldalról is, mint itt.

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Előfizető
havonta
1990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Előfizetek
Reklámmentes
havonta
2990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Előfizetek
Támogató
havonta
4490 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
Az éves FK! fantasy bajnokságra sem kell külön fizetned
Előfizetek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!