Connect with us

Minden ami NFL

Hat pont és egy sikertelen extra

Régi-új heti rovattal jelentkezünk, ahol a forduló tanulságait, érdekességeit és konzekvenciáit vizsgáljuk. Az első héten természetesen nagyon nehéz levonni mélyre menő tanulságokat, elsősorban inkább érdekességek és véletlen (?) egybeesésekkel foglalkozunk a héten.

Nehéz az újonc irányítók élete

Azt eddig is tudtuk, hogy az újonc irányítók első mérkőzései (és idényei) nem indulnak könnyen, hiszen a rookie kezdő irányítók mindössze a mérkőzések 18%-ában hagyták el győztesen a pályát az elmúlt 10 évben ami az évkezdetet illeti. Ez idén csak tovább romlott, ugyanis mind a három kezdő újonc irányító vesztesen hagyta el a pályát a csapatával és egyikük sem teszi ki a teljesítményét az ablakba. Bryce Young, Anthony Richardson és C.J. Stroud összesen passzolt 611 yardot két touchdown és három interception mellett.

A leggyengébb teljesítményt talán pont az 1/1-en kihúzott Young nyújtotta, aki kétszer adta el a labdát, ráadásul mind a kétszer elég csúnya olvasás után a saját hibájából. Richardson szintén egy nagyon ronda interceptiont dobott, őt a lábával nyújtott teljesítménye (és touchdown futása) menti valamelyest fel, de a passzjátéka hasonlóan gyengére sikerült. Furcsa mód pont C.J. Stroud volt az, aki hármójuk között a legjobb volt, pedig ő találkozott a legerősebb védelemmel is. Ez persze nem azt jelenti, hogy jól játszott volna. Azt se lehetne mondani, hogy sokat kértek volna tőlük, mert az átlagos passzmélységük mind a hármuknak átlag alatti volt és egyetlen magas értékű, nehéz dobást nem hoztak össze közösen. Folyamatosan rosszul és lassan olvastak, hibás döntéseket hoztak és nem mentek végig az elkapóikon sem. Richardson és Young ráadásul borzasztó volt nyomás alatt is, Stroud az egyetemi éveivel ellentétben kellemes meglepetés ebben a tekintetben.

A teljes képhez hozzátartozik, hogy nem is igazán voltak kisegítve. Az újonc kezdő irányítók természetes módon nem a legjobb csapatokhoz kerülnek, így a körülöttük lévő csapat sem a legjobb, de ennél lehetett volna nagyobb támogatás az első héten. Young és Stroud a snapjeik több mint 45%-ában nyomás alá kerültek, a Houston irányítójának pedig még négy passzát el is ejtették a játékostársak. Emellett a playcalling is közepes volt minden oldalon. Nyilván nem a legkönnyebb az átállás és nem is vártunk azonnali sikereket, de ez kevés volt így elsőre.

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Előfizető
havonta
1990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Előfizetek
Reklámmentes
havonta
2990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Előfizetek
Támogató
havonta
4490 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
Az éves FK! fantasy bajnokságra sem kell külön fizetned
Előfizetek

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!