Connect with us

Összefoglaló

A Vikings mindent megtett a vereségért, és sikerrel járt

Tavaly a Vikings nagyon simán kikapott az Eagles ellen főműsöridőben, így most minden Viking bosszúra szomjazott. A meglepően enervált Phillyn nem is múlt a dolog, ez a csapat csak nyomokban emlékeztet a tavaly Super Bowlig menetelő gárdára, de a Vikings egyszerűen mindent megtett a vereségért és sikerrel is járt.

A hazai pályán játszó Eagles kezdte a találkozót és egy korrekt drive végén a vezetést is megszerezte egy mezőnygóllal. Ezt egy punt-váltás követte, majd elkezdődött a bakiparádé. Először a vendég punt returner Brandon Powell köhögte fel a labdát egy amúgy elég jó visszahordás után, de a Philadelphia nem élt a lehetőséggel, Jalen Hurts ugyanis szinte rögtön visszaadta a labdát egy borzalmas interception után. A játékszer viszont a Vikingsnak sem kellett, Alexander Mattison az első adandó alkalommal fumble-t vétett, ráadásul a saját 35 yardosán.

Az Eagles nem élt a ziccerrel, csak két yardot tudott haladni, Jake Elliott pedig kihagyta az 55 yardos próbálkozást. Ezt követően végre láthattunk egy kis minőségi futballt is: a Vikings végre összerakott egy szép drive-ot, aminek a végén a tight end TJ Hockenson vitte be a labdát a célterületre, majd az Eagles vezetett egy 16 játékból álló közel nyolc perces támadást, aminek a végén Jalen Hurtsöt tolta/húzta/blokkolta be az egész offense a célterületre (ha már nem tiltották be a játékot, akkor miért is ne használná az Eagles).

2:44-gyel az első félidő vége előtt tehát 10-7-re vezetett a hazai csapat. Az amúgy jól játszó Kirk Cousinsnak ez is elég volt, hogy eljuttassa az ellenfél 31 yardosáig a vendég támadósort. Ott ki is osztott egy 30 yardos passzt Justin Jeffersonnak, az elit elkapó viszont a nagy igyekezetében elhagyta a labdát az Philly 1 yardosánál, és mivel a labda az end zone-on keresztül pattogott ki a játéktérről, így az Eagles jöhetett a saját 20 yardosáról.

Jefferson hibája megbosszulta magát, Hurtsék ugyanis 30 másodperc alatt eljutottak a Vikings 43 yardosáig, Elliott pedig 61 yardról nem hibázott, így a félidőben 13-7-re vezetett az Eagles. Ezt viszont távolról sem lehetett magabiztos előnynek nevezni, főleg hogy összességében a Minnesota tűnt a jobb csapatnak, ráadásul Cousinsék kezdték a második félidőt. De mivel a vendégek az Eaglesre fogadtak, így sokáig nem kellett már izgulnunk a mérkőzés végeredményét illetően.

A második játékrészt egy fumble-lel kezdte a Vikings, ami után az Eaglesnek kemény hét yardot kellett megtennie a célterületig. Ez sikerült is, majd egy 3&out után ismét a Philly támadhatott, és mivel Hurtsnek közben szóltak, hogy passzolni is szabad ebben a játékban, ki is osztott egy 63 yardos TD-passzt DeVonta Smith-nek.

Öt perc sem telt el a harmadik negyedből, de már 27-7-re vezetett az Eagles. A Vikings javára legyen mondva, hogy nem adta fel és végül sikerült kicsit szorossá tenni a meccset, de igazából egy pillanatig nem volt már kérdés, hogy melyik csapat fog győzni (34-21-re is vezetett a Philadelphia, a Minnesotának végül egy sikeres onside kick kellett volna, hogy egyáltalán a győzelem lehetősége szóba jöhessen).

A Vikings tehát mindent megtett annak érdekében, hogy veszítsen (tavaly mindig minden összejött, most a világért sem sikerült semmi). Kirk Cousins hiába játszott jól (364 yard, négy TD), pláne a prime-time formájához képest, de egyszerűen túl sok volt a hiba a támadósorban ahhoz, hogy reális esély legyen a győzelemre. Ő is elhagyta egyszer a labdát, amiből TD-t szerzett az Eagles, de Jefferson (akinek 159 yardja volt a meccsen) fumble-je 10 pontba fájt. Powell és Mattison hibáját megúszta a csapat kapott pontok nélkül, de ez így is két elpuskázott lehetőség volt, ráadásul utóbbi amúgy is borzalmasan játszott, nyolc futásból csak 28 yardot szerzett és Dalvin Cookkal ellentétben még csak a lehetőség sem látszott, hogy összehoz egy nagy játékot.

Hibátlanul csak TJ Hockenson teljesített, a nyolc felé szálló labdából ugyanis hetet elkapott 66 yardért és még két TD-t is betett a közösbe. A védelemből pedig Danielle Huntert lehet kiemelni, aki ismét bebizonyította, hogy egy 25+ milliós játékos: háromszor is sackelte Hurtsöt. Nagy kár, hogy rajta kívül már senki nem teljesített jól a front7-ből, így hiába maradt 200 yard alatt az Eagles irányítója (ebből is 110+ yard két passzból jött is), a földön így is 259 yardot (!!) és három TD-t pakolt fel a Philly.

A Lionsből egy negyedik körös pickért megszerzett D’Andre Swift karriernapot tartott és az elit támadófal mögött 28 kísérletből 175 yardot és egy TD-t szerzett. Irreálisan jól ment neki, pláne annak fényében, hogy a Vikings amúgy jól felkészült Hurtsből és a csapat lábon leghalálosabb játékosát 2,9 yardos átlagon tartotta, pedig 12-szer is próbálkozott a fiatal irányító.

Az Eagles védelmének is felemás napja volt. Passz ellen nekik sem ment, nagyon látszott James Bradberry hiánya és Darius Slay sem játszott különösebben jól, illetve látványosan nem tudtak semmit kezdeni TJ Hockensonnal. A pass rush tudott gondokat okozni a Vikings támadófalnak és a három kiharcolt turnovert azért meg kell adni, azok nélkül sokkal neccesebb lett volna a győzelem. Mindent egybe véve azonban nem lehetnek annyira elégedettek az Eagles szurkolók, egyelőre nem különösebben meggyőző a csapat.

Minnesota Vikings @ Philadelphia Eagles 28-34

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!