Connect with us

Prémium cikkek

Amikor a csóró a zsebébe nyúl – a Joe Burrow szerződés

Lamar Jackson, Jalen Hurts és Justin Herbert után Joe Burrow is megkapta a jól megérdemelt hosszabbítását. A 27 éves QB 5 évre 275 millió dollárért írt alá, ami új pénzben rekordot jelent az évi 55 milliós átlagával, de mint mindig, az ördög a részlétekben rejlik, pláne ha az NFL egyik legszegényebb franchise-ánál játszol.

Amikor Deshaun Watson kapott egy teljesen garantált 5 éves, 230 millió dolláros szerződést ($46M/év), akkor voltak olyan elképzelések, hogy lesz az alap egy irányító szerződésében. Ők nem vették figyelembe, hogy a csapatok többsége nem tud ilyen szerződést ajánlani, az NFL szabályai szerint ugyanis a tulajdonosok kénytelenek a megkötött szerződések teljesen garantált tartalmát egy letétbe helyezni, hogy azt a játékos akkor is megkapja, ha másnap csődbe megy a franchise.

Herbert nincs a top 5 legjobban kereső QB között – a Justin Herbert szerződés

Ez egy régi szabály még abból az időből, amikor egy-egy csapat még tönkre tudott menni. Ez ma már nem reális, de jó ürügy arra, hogy a tulajdonosok ne osztogassanak teljesen garantált szerződéseket, hisz még egy milliárdos sem tart otthon vagy a bankszámláján 230 milliót, amit csak úgy letétbe tud helyezni. És itt jön a csavar a mi történetünkben, ugyanis a Bengals tulajdonosa, Make Brown a liga legcsóróbb tulajdonosa.

Egy 2015-ös becslés szerint 925 millió dolláros vagyonnal rendelkezik, mostanra pedig legjobb esetben is 2-3 milliárdja lehet (tavaly 2,3 milliárdra becsülték a vagyonát). Ebben pedig az ingatlanok, a befektetések és minden benne van, vagyis szinte lehetetlennek tűnt, hogy Joe Burrow egy tisztességes szerződést kapjon, hisz

a legtöbb garantált tartalom, amint egy Bengals játékos (a left tackle Orlando Brown) valaha kapott, az 31 millió dollár!

El nem tudtam képzelni, hogy egy ennyire szegény franchise hogyan fog egy olyan ajánlatot letenni egy top 3-as irányító elé, amit az hajlandó elfogadni, pláne úgy, hogy idén született pár nagyon zsíros hosszabbítás. De sikerült és nem is akárhogy.

A Joe Burrow szerződés

A korábbi 1-1-es szerződéséből még két év volt hátra: az újonc kontraktusának utolsó éve és az ötödik éves opciója. A hosszabbítás nélkül ez idő alatt 35 millió dollárt keresett volna, vagyis az 5 éves, 275 millió dolláros új szerződésével hét évre 310 millió dollárért kötelezte el magát a Bengals mellett. Ez viszont önmagában nem mond semmit, könnyű sok nullát beleírni az ajánlatba, ha azt nem kötelező kifizetni – a lényeg mindig azon van, hogy hány évet garantál effektíve a csapat és ez alatt mennyit kereshet valaki

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
monthly
yearly
4,99 € (215 ₴)49,99 € (2150 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
monthly
yearly
7,99 € (350 ₴)79,99 € (3500 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Támogató
monthly
yearly
11,99 € (520 ₴)119,99 EUR (5200 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x