Connect with us

Beharangozó

FK! Preview #3

Jöjjön a harmadik forduló, ahol ha nincsenek is igazi sztár összecsapások, de tele van nagyon érdekesnek ígérkező mérkőzésekkel, főleg a vasárnap 19 órás sávban. 

Idén is tippelek minden (nem-TNF) mérkőzésre a fogadóirodák által meghatározott csapatok közti pontkülönbségre is, nem csak a sima győztesre. Emellé a magabiztosabb tippeket a végén külön kiemelem majd. A képeken a tippek továbbra is csak a győztesre vonatkoznak.

Jelmagyarázat: A hazai csapathoz illesztem a spreadet. Amennyiben ez negatív, akkor ekkora favorit a csapat és ha rájuk fogadok, az azt jelenti, hogy ennél több ponttal fognak nyerni. Ha a pluszos oldalt választom, az azt jelenti, hogy maximum annyival fog kikapni az adott csapat. 

19 órás sáv

Los Angeles Chargers @ Minnesota Vikings (-1,5)

Na itt tuti olyat látunk majd, amit még sosem. Nincs az az isten, hogy ez a két csapat ne produkáljon valami olyat, amire még nem volt példa. Megjelennek a földönkívüliek, rájuk szakad a stadion, nem tudom, de valami biztos lesz, szóval ezt muszáj lesz figyelemmel követni.

A Chargers nagyon jól tud futni, a Vikings nagyon rosszul védekezik futás ellen. Herbert kiváló a blitzek ellen, amit Brian Flores ezerrel fog nyomatni. A Vikingek nagyon jók mély passzokban, Brandon Staley egysége a kinevezése óta a 6. legtöbb 20+ yardos, a legtöbb 30+ yardos és a 4. legtöbb 40+ yardos passzt engedte. A Chargers mondjuk a futás ellen sem tud védekezni, de legalább ezt a Vikings nem fogja kihasználni.

Ember legyen a talpán, aki meg tudja tippelni mi lesz itt. Nem tudom hányszor kell még megégessenek, hogy elengedjem őket, de én megint a Chargersre teszek.

Tipp: Chargers +1,5

New Orleans Saints @ Green Bay Packers (-1)

Ez a Saints defense nagyon jól néz ki! A védőfaltól tartottam a szezon elején, de Nathan Shepherd és Carl Granderson is fellépett, hátul pedig olyan összehangoltan mozognak együtt, mintha egy közös agyra lennének rákötve – élmény nézni. Zsinórban 10 meccse nem engedtek 20-nál több pontot, ami az utóbbi 5 évben a leghosszabb sorozat a ligában. Jelenleg EPA alapon a 3. legjobbak, sikerességi rátában meg a 4.-ek. Most jó kis teszt jön, hiszen a Packers offense meg a 2. legjobb EPA alapon két forduló után. Remek a futójáték, abból jönnek a play actionök, LaFleur jól keveri a kártyákat és kreatív dolgokat is behív, Love pedig jól mozog a rendszerben. Nagyon várós ez az összecsapás.

A túloldal kevésbé érdekes, a Saints offense néhány megvillanós drive-ot kivéve azért összességében lehangoló (pedig nagyon jó elkapóik vannak), és a Packers defense-en sem érzem, hogy előre tudtak volna lépni Joe Barry kezei alatt. Ugyan a Packersre tippeltem a meccsen, de egyáltalán nem érzem olyan magabiztosnak, mint azt a tippsorunk mutatja – nagyon 50-50-nek gondolom a kimenetelt.

Tipp: Packers -1 

Atlanta Falcons @ Detroit Lions (-3)

A Lions offense magára talált a Seahawks gyengécske védelme ellen, kíváncsi vagyok a folytatásra. A ligában Jared Goffnak a legjobb a passer ratingje 10+ yardos dobásoknál, azonban a Falcons a 3. legjobban védekezik ezek ellen, 22 ilyen kísérletből csak négy lett sikeres. Az atlantai védelem teljesen rendben van, biztató amit eddig láttunk, még ha kell is egy kis idő a teljes összeállásra. A bosszúra szomjazó Jeff Okudah visszatérése segít (nem feltétlen azért, mert ő olyan jó lenne, hanem mert Tre Flowers volt annyira borzalmas), azonban nyomásgyakorlásban nem valami jók, ami probléma lehet Goff ellen.

A túloldalon a Lions defense ellenben nem sok mindenre képes, passzjáték ellen például a 3. legmagasabb sikerességi rátát engedik az ellenfeleknek és most még CJ Gardner-Johnson is kiesett. Nem tudom mennyire lesz képes ezt kihasználni Desmond Ridder, viszont arra biztosan rá fog feküdni Arthur Smith, hogy a Lions base formációit kihasználja. A Seahawks szétszedte heavy formationökből az Oroszlánok védelmét, és a Falcons is képes lehet erre ráfeküdni, hiszen messze a legkevesebbet használnak 11 personnelt a ligában.

Nagyon érdekes meccs lesz ez, tipp szempontból nálam ez nagyon 50-50, úgyhogy a 3 pontot mindenképp kérem a Falcons mellé, de betippelem őket straight up is.

Tipp: Falcons +3

Tennessee Titans @ Cleveland Browns (-3,5)

Jajj ez a Chubb-sérülés. Borzalmas. Minden futballszeretőnek is, de a Brownsnak is, ugyanis Christian McCaffrey-n kívül nincs még egy futó, aki ennyire fontos lenne a csapata sikerének, mint Chubb. Nélküle még nagyobb szerep hárul majd Watsonra, és most inkább az áll jól neki (már ha egyáltalán bármi jól áll neki), ha minél kevesebbet kell csinálnia a támadósorban. Watson passzainak 18,8 százaléka volt “pontatlan”, ami a 2. legrosszabb a ligában, passzonkénti yardokban pedig hátulról a harmadik. És ezzel kivettem a tavalyi évét, amivel még rosszabbul mutatna.

Most pedig bizony passzolnia kell, ugyanis a Titans a 2. legkevesebb yardot engedi futásonként, ellenben a 4. legtöbbet passzonként, szóval ellenük csak a levegőben lehet haladni. Nem tudom ez mennyire fog menni a passzonként 3. legkevesebbet haladó támadósornak. Offense szinten mondjuk a másik oldal sem áll jobban, hiszen Myles Garrett Andre Dillard ellen, meg úgy összességében ez a védőfal ez ellen a támadófal ellen katasztrófát is előidézhet, hiszen Tannehill amúgy is vonzza magára a sackeket. Ez egyébként Watsonra is igaz, szóval ne lepődjünk meg, ha a QB-k többet vannak a földön, mint ahány szép passzt el tudnak indítani.

Vrabelék kétszer hozták már underdogként a spreadet, field goalnál nagyobb különbséggel egyértelmű volt, hogy spreaddel szemben rájuk teszek, és végül rábeszéltem magam, hogy sima eredményként is őket válasszam, habár ebben jóval kevésbé vagyok magabiztos.

Tipp: Titans +3,5

New England Patriots @ New York Jets (+2,5)

Zach Wilson a Patriots ellen karrierje során: 50,9%-os pontosság, 6,3 yardos passzonkénti átlag, 2 TD, 7 INT, 35,8-as PFF értékelés. Ja és négyből négy vereség. Egyszerűen nem látom elképzelhetőnek, hogy haladni tud majd a New York-i támadósor. Oké, az is benne van, hogy a Pats sem fog sokat haladni a gyenge támadófallal a brutális Jets védőfal ellen, de Mac Jonesék amúgy is csak rövid játékokkal akarnak haladni, szóval gyors passzokkal működhet a dolog kellőképpen. Kevés pont, Patriots siker.

Tipp: Patriots -2,5

Buffalo Bills @ Washington Commanders (+6,5)

Srácok, ez a Commanders jó (beszéltem róluk a 3&outban is). A védelem talán nem meglepő, a falról tudtuk, hogy brutális, és rendben vannak hátul is. A támadók viszont érdekesebbek. Sam Howellnek van egy nagy hibája, méghozzá hogy rengeteg sacket nyel be, de amíg nagy játékokkal kompenzálja, addig ez kevésbé zavar. Ha olyan lenne mint Fields vagy a mostani Wilson és Watson, akkor az probléma lenne, de ha szállítja a nagy passzokat, akkor ez egy elfogadható trade-off. Eric Bieniemy pedig szinte egy az egyben áthozta a Chiefs playbookot, ami jól áll ennek a támadósornak (ki gondolta volna, a Chiefs playbook jól áll másnak is…).

Ennek mondjuk a Bills biztosan nem örül (főleg a Chiefs résznek), de ha Allen nem megy át őrültbe, hanem a múlt hetit hozza, akkor azért meg kellene tudniuk ezt nyerni. A spreadben bizonytalan voltam, de így hogy 7 ponton belül van, inkább a Bills felé húzok.

Tipp: Bills -6,5

Denver Broncos @ Miami Dolphins (-6,5)

Nem tudom ezt a Dolphins offense-t hogyan lehet megállítani. Főleg ennek a Broncos védelemnek, ami a 4. legtöbb pontot engedi támadásonként (miközben tavaly a 7. legkevesebbet, köszi Vance Joseph…). A Dolphins simán jobb csapat ennél a Broncosnál, ráadásul előnyükre válik a nagy miami hőség, amire rátesznek egy lapáttal az oldalvonal-választással is – ehhez a hegyekben biztosan nincsenek hozzászokva. A labda túloldalán a futás működhet, de passzban szerintem nem sok babér terem majd Wilsonék számára, hiszen az irányító egy dolgot tud jelenleg jól, a mély labdákat, azokat viszont a Fangio-féle védelem nagyon jól veszi el.

Tipp: Dolphins -6,5

Houston Texans @ Jacksonville Jaguars (-8,5)

A Jaguars offense nem igazán akar működni egyelőre, az eredmények legalábbis nagyon nem jönnek: -35,9 az EPA-jük eddig, a második legrosszabb Jetsnek -22 (a Texans egyébként a 4. legrosszabb ha már itt tartunk, pedig egyébként jól játszik az 1/2-es CJ Stroud). Sok szerencsétlenség meg turnover meg minden, de Press Taylor játékhívásai is bőven hagynak kívánnivalót maguk után, harmadik kísérletekre a liga legrosszabbjai idén a Jaguárok. Most mondjuk lehet egy “megjavulós” meccsük, mert a Texans secondary 3/5-e sérült, de egyelőre kicsit szkeptikus vagyok még a dologgal kapcsolatban, főleg hogy ebben a párharcban az utóbbi 10-ből kilencet elvesztettek. Ezt szerintem behúzzák, de sima győzelemre nem tudok fogadni még az esetükben.

Tipp: Texans +8,5

Indianapolis Colts @ Baltimore Ravens (-8)

Nagyon úgy néz ki, hogy Anthony Richardson agyrázkódás miatt kihagyja a találkozót, így nem olyan érdekes a statisztika, hogy John Harbaugh ellen az újonc QB-k 2-17-es mérleget tudnak felmutatni Baltimore-ban. Mondjuk szerintem Minshew-t is elég jól össze tudja majd zavarni Mike Macdonald védőkoordinátor, még ha egyébként az indianapolisi támadófal egyáltalán nem is néz ki olyan rosszul, mint tavaly. A túloldalon a Colts nagyon jól fogja a futást, ellenben pocsékul védekezik passz ellen, úgyhogy a Lamaréknak jó kis napja lehet a levegőben.

Tipp: Ravens -8

22 órás sáv

Carolina Panthers @ Seattle Seahawks (-5,5)

Bryce Young nem tudja vállalni a játékot, ami nyilván nem jó hír madártávlatból, de egyáltalán nem tartom kizártnak, hogy egy hétre Andy Dalton jobb lenne nála, főleg hogy 3-1 a mérlege karrierje során a Seahawks ellen, tavaly is feltett nekik majdnem 40 pontot. Oké ezt most nem várom, de így eggyel kevésbé vagyok magabiztos a sima Seahawks győzelemben. Persze a Panthers problémái, például hogy senki nem tud elszakadni rendesen, továbbra is fennállnak, de most egy gyenge védelem ellen egy korrekt veterán irányítóval akár lehet is esélyük. Érdekes matchup, hogy itt a liga drive-onként 3. legkevesebb yardot átlagoló támadósora méri össze tudását a 2. legtöbb yardot engedő védelemmel.

A Panthers a védelmével jóval elégedettebb lehet, Ejiro Evero nagyon jó munkát végez és lehet hamar elviszik főedzőnek. Viszont a Hawks offense szerintem van olyan jó, hogy egy TD-vel behúzzák a meccset.

Tipp: Seahawks -5,5

Chicago Bears @ Kansas City Chiefs (-12,5)

Foglaljuk össze a Bears utóbbi pár napját. Két hét után lemondott a védőkoordinátor, aki körül valami nagyon titokzatos dolog folyik, az FBI átkutatta a házát meg minden. A general manager egy rögtönzött sajtótájékoztatót tartott a 2. forduló után (!!!), hogy nem ég a ház, nem pánikol senki, de komolyan, minden a legnagyobb rendben. Az irányító az edzői stábot okolja, amiért lassan játszik, majd ő is tart egy rögtönzött sajtótájékoztatót, hogy nem úgy gondolta ám azt (de, úgy gondolta, és egyébként van is benne igazság). És akkor arról még nem is esett szó, hogy a pályán nyújtott teljesítményük katasztrófa, zsinórban 12 meccset vesztettek, ezeken mindig legalább 25 pontot kaptak, és ha ezt most is megteszik, akkor beállítják az 1963-64-ben a Broncos által felállított rekordot.

Lehet, hogy Fields most elengedi a coachingot és lazán elkezd játszani meg rohangálni, de nem fogadnék erre nagy tétben (kicsiben sem), főleg mivel ez a Chiefs defense nagyon jól néz ki, Chris Jones pedig megeszi a felforgatott támadófalat reggelire. Mahomeséknak ellenben ez egy tökéletes alkalom, hogy formába lendüljenek és kicsi önbizalmat szerezzenek az első két hét szenvedése után.

Tipp: Chiefs -12,5

Dallas Cowboys @ Arizona Cardinals (+12,5)

Nem nagyon volt még csapat, amelyik ilyen jól kezdte volna az idényt mint a Boys. Egyedül a 2019-es Patriotsnak volt jobb pontkülönbsége két meccs után, mint a Dallas mostani +60-ja. A Cardinals ugyan szívósan játszik, de nem hiszem hogy különösebb gondot okozna a Cowboysnak bedarálni őket. Trevon Diggs hiánya itt még nem fog kijönni, de a későbbiekben ez még nagy problémát jelent majd. Nagy a line, de most nem esek ugyanabban a hibába, mint múlt héten a Jets ellen.

Tipp: Cowboys -12,5

Sunday Night Football

Pittsburgh Steelers @ Las Vegas Raiders (-2,5)

Egy megállítható erő egy elmozdítható tárggyal szemben. Így lehetne jellemezni, amikor a drive-onként 19,6 yardot haladó Steelers offense (32.) és a drive-onként 51,8 yardot engedő Raiders defense (32.) találkozik egymással. De ugyanez igaz a liga legtöbb futásonkénti yardját engedő Steelers defense és a ligaszinten legnagyobb arányban nem-pozitív yardos futásokat összehozó Raiders offense csatájára. Viszont szerintem a Steelers teletölti majd a boxot Jacobs ellen, mert nem félnek attól, hogy Garoppolo mélyen a szélen megveri őket, így náluk látom itt az előnyt.

A rövid hét és a nagy utazás miatt talán a Steelers ellen kellene tenni, ráadásul 1995 óta nem nyert a Pittsburgh a Raiders vendégeként. Sőt a fontosabbnak számító támadósorban is egyértelműen jobbak a vegasiak, de nem fogok Josh McDanielsre fogadni Mike Tomlinnal szemben, nem visz rá a lélek…

Tipp: Steelers +2,5

Monday Night Football

Philadelphia Eagles @ Tampa Bay Buccaneers (-5)

A Buccaneers négyet nyert zsinórban ebben a párharcban, és védőoldalon mindenképp kellemetlen ellenfélnek számítanak az Eagles számára. A Sasoknak meggyűlik a baja a blitzekkel, Todd Bowles pedig nagyon jól kavarja ezeket és mögöttük a coverage-eket is, szóval a könnyebb Eagles sorsolás ellenére kellemetlen védelmekkel kellett eddig találkozniuk, és sikerességi ráta alapon a liga eddigi legrosszabb passzjátéka nem biztos, hogy most fog beindulni. Ráadásul most a futásra sem lehet támaszkodni, hiszen a Buccaneers védi ezeket a legjobban idén.

A futásvédekezés az Eaglesnél is kiváló, és mivel a Buccaneers amúgy sem tud futni, így ők biztos a passzjátékra fognak támaszkodni. Mayfield meglepően jól néz ki eddig és az OL is tudta tartani az ellenfeleket. Most viszont egy merőben erősebb védőfal jön szembe, mint mondjuk múlt héten a Bears személyében, így a Sasok belekergethetik Mayfieldet nagyobb hibákba. Az elkapók és a cornerek közt szuper matchup lesz ezen az oldalon (Evans+Godwin vs. Slay+Bradberry), ez eldöntheti a párharcot.

Az Eagles extra pihenőről jön, reménykedhetnek valami javulásban offense oldalon, de szerintem ez egy szenvedős meccs lesz és egyáltalán nem lesz sima Philly győzelem.

Tipp: Buccaneers +5

Los Angeles Rams @ Cincinnati Bengals (-3)

Nagyon nehéz erre a meccsre tippelni, hiszen nem tudjuk, hogy Burrow játszik-e. Ha ott lesz a pályán, akkor is biztosan limitált lesz, de a Ravens ellen a második félidőben már elkezdtek ritmusba kerülni, így szerintem ha játszik, akkor azért a Rams gyengécske védelmével tudnak majd mit kezdeni. Az első két forduló alapján nyilván a Rams a jobb csapat, de még nem tudok lemondani a Bengalsról és a 0-3-as kezdéssel tényleg megásnák már a koporsójukat, ezért nem tippelek ellenük straight up, de plusz 3 pontot kapva már a Rams tűnik jobb választásnak.

Tipp: Rams +3 (A Burrow-hírek fényében fenntartom a jogot változtatásra)

Magabiztosabb Spread tippek

Múlt héten elég ideges lehettem ezekkel a tippekkel, hiszen a Giants 0-20-szal indított és végül nem hozta a 4 pontos spreadet, de ami még ennél is hihetetlenebb volt, hogy Sean McVay a meccs utolsó másodperceiben rúgatott egy teljesen értelmetlen mezőnygólt, csak hogy kicsesszen az ellenük fogadókkal… Így 3-0 helyett 1-2-vel zártam a fordulót…

Az eheti magabiztosabb tippjeim:

 • Patriots -2,5
 • Chargers +1,5 (utálom magam érte)
 • Dolphins -6,5
 • Titans +3,5
 • Falcons +3
 • Cowboys -12,5

Magabiztos tippek múlt héten: 1-2
Magabiztos tippek a szezonban: 5-3

Spread tippek múlt héten: 9-6-1
Spread tippek a szezonban: 17-13-1

Szerkesztőségi tippverseny állása

Straight up:

 1. Patrik 23-9
 2. renningan 22-10
 3. balentin 21-11
 4. chester 20-12
 5. Atreus 19-13
 6. jarred 19-13
 7. katonadani 19-13
 8. Támogatók 19-13
 9. alatriste 18-14
 10. Höri 18-14
 11. kronikk 13-19

Oddsokkal kiigazított:

 1. Patrik 41,05
 2. renningan 36,96
 3. jarred 34,05
 4. balentin 33,45
 5. chester 33,35
 6. alatriste 31,13
 7. Atreus 30,01
 8. Támogatók 29,78
 9. katonadani 29,63
 10. Höri 28,75
 11. kronikk 19,6

1 Comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
csak ezt ne
csak ezt ne
9 months ago

Chargers magabiztos tippként? Ahogy te írod, ezzel megásod a koporsódat! Szerintem a Jets meccs és a Philly sem ennyire egyértelmű. A Steelerst nem is értem, hogy gondoljátok, az szerintem sima lesz a Raidersnek. De ez a szép az NFL-ben, hogy szinte semmi nem biztos.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x