Connect with us

Hír

Justin Jefferson és Brian Burns sem kapott új szerződést a szezon kezdete előtt

Nem tudott megállapodni a szezonnyitó előtt a Minnesota Vikings és a sztárelkapó Justin Jefferson, így a támadó idén még az újonc szerződésén fog játszani és csak a szezon után ülnek le újra tárgyalni a felek – írja az ESPN.

A 24 éves játékos könnyen érvelhet amellett, hogy ő a liga legjobb nem-irányítója, tavaly az Év Támadója volt, első csapatos All-Pro, minden ami kell. Ehhez képest idén mindössze $2,4 milliós fizetése van, jövőre pedig az ötödik éves opcióján $19,7 milliót kereshetne – a piaci értéke pedig évi $30 millió felett van, akár Nick Bosa $34 milliós rekordját is megdöntheti majd.

Ezzel együtt Jefferson nem holdoutolt, ott volt minden edzésen a pályán, tehát nem akart agresszív eszközökhöz folyamodni, hogy kiharcolja a szerződést – aminek nem lett meg a jutalma.

A Vikingsnak egyébként nem valami jó a történelme, ha sztárelkapók megfizetéséről van szó, ugyanis az utóbbi szűk 20 évben három kiváló WR-rel is szakítás lett a sztori vége: elcserélték Randy Mosst, Percy Harvint és Stefon Diggst is. Egyelőre még nem romlott meg a viszony a csapat és Jefferson közt, de ha jövőre sem sikerül megegyezni mondjuk az edzőtábor kezdetéig, akkor akár el is juthatnak erre a pontra.


Jefferson mellett Brian Burns sem kapott új szerződést a Pantherstől a szezonnyitó előtt. A kiváló pass rusher egy rövid holdoutot is tartott nemrég, hogy elérje célját, ám ez nem jött össze, és várhatóan ott lesz a Falcons elleni első mérkőzésen.

Nehéz helyzetben van a Panthers, ugyanis tavaly egy két első körös picket tartalmazó ajánlatot utasított el a Ramstől Burns játékjogával kapcsolatban, így jó alkupozícióban van a védő, ellenben annyira meg azért nem top játékos, hogy Nick Bosához hasonló szerződést érdemeljen.

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x