Connect with us

Hír

Vasárnap jön az ELF döntője!

Vasárnap 15:30-tól Duisburgban, a Schauinsland-Reisen Arénában rendezik meg az European League of Football 2023-as döntőjét, ahová a Stuttgart Surge és a Rhein Fire jutott be múlt hétvégén.

Mindkét csapat részéről történelmi lenne a győzelem. A Surge tavaly egyetlen egy meccset sem nyert az ELF-ben (és két éve is csak kettőt), ennek ellenére sikerült Jordan Neumann főedző vezetésével teljesen átszabni az erőviszonyokat és 10-2-es alapszakasz után az elődöntőben legyőzni a címvédő és addig veretlen Vienna Vikingst – most 60 percnyi játékra vannak attól, hogy a legrosszabból a legjobbak legyenek.

A Fire pedig hazai pályán szeretne bajnoki címet szerezni, ráadásul ha ez sikerül, akkor ők lesznek az első veretlen bajnokok. Az alapszakaszt 12-0-val hozták, majd a Frankfurt Galaxyt is könnyen fektették két vállra az elődöntőben. A Schauinsland-Reisen Arenában egyébként teltház lesz 31.500 fővel, ami a legnagyobb nézőszámú európai meccsnek számít a 2007-es World Bowl XV óta.

Az idei évtől nem mellesleg a Fehérvár Enthroners is részt vett az európai elitligában, újonc csapatként értelemszerűen még nem sok babér termett a magyar csapatnak.

2 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
panthersfan
panthersfan
9 months ago

Legnagyobb létszámú nem NFL meccs ;)

JackEasterby
JackEasterby
9 months ago

Köszönöm a cikket! :)

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x