Connect with us

Összefoglaló

Tovább robog a Jaguars

Meglepően jó meccset játszott egymással a Jaguars és a Saints New Orleansban, érdemes volt felkelni hajnalban. Voltak nagyszerű futások, hihetetlen elkapások, elit védőteljesítmények, trükkös (és érthetetlen) speciális egység játékok, a végére meg maradt a dráma.

A mérkőzést a Jaguars kezdte jobban, olyannyira, hogy az első három negyed után 24-9-re vezetett két Travis Etienne futott TD-vel és egy Foyesade Oluokun pick-six-szel. A meglepően tökösen és kreatívan játszó Saints offense viszont nem adta fel, a negyedik negyedben két zseniális drive-ot vezetve feltett 15 pontot a táblára és 6:38-cal a meccs vége előtt kiegyenlített.

Ezt követően mindkét csapatnak volt bőven lehetősége dűlőre vinni a dolgot. Először a Jaguars támadhatott, de 26 yard után elakadtak Trevor Lawrence-ék, viszont a punt olyan jól sikerült, hogy a Saints a saját 10 yardosáról jöhetett. A negyedik negyedben végig nagyon magabiztos Saints offense ezúttal nem tudott mit kezdeni a helyzettel és egy rövid punt után a Jax jöhetett az ellenfél 46 yardosáról, két játékkal később pedig Christian Kirk szerzett egy 44 yardos TD-t. Erre viszont úgy tűnt, hogy a Saintsnek lesz válasza, ugyanis egy gyönyörű 2 minute drive végén eljutott a Jacksonville 6 yardos vonalára. Az első két passz sikertelen volt, majd Carr kiosztott egy tökéletes passzt a rákot leküzdő tight end Foster Moreau-nak, aki viszont elejtette a TD-t! A negyedik kísérlet ismét sikertelen lett, így a Jaguars 5-2-re módosította a mérlegét, a Saints pedig 2-0-s kezdés után immár 3-4-gyel áll.

A beharangozóban azt írtam, hogy egy a potenciáljához megfelelően teljesítő Jaguars offense kell ahhoz, hogy ez a meccs jó legyen, és ezt meg is fogadták a támadók. A Saints elit védelme ellen kifejezetten jól teljesített a támadófal, egyszer sem sikerült sackelni vagy akár csak megütni Lawrence-t, ráadásul még a futáshoz is viszonylag jól blokkolt az egység. Etienne is nagyot ment, 53 yard mellé két TD-t is szerzett a földön (illetve volt három elkapása 24 yardért), az elkapók közül pedig végre jöttek a Christian Kirkre felírt kreatív játékok, amik ezúttal egy győztes TD-ben manifesztálódtak (mondjuk a fumble-je nem volt szép).

Amit sajnálok, hogy Calvin Ridley kezdi a falconsos karrierjének végén mutatott játékot hozni, a remek szezonkezdet után az elmúlt hat meccsen csak egyszer lépte át a 41 elkapott yardot (igaz akkor 122 jött össze), volt négy dropja, a Saints elleni meccset pedig egy elkapással és öt yarddal fejezte be. Volt ugyan egy szép majdnem elkapása, de ez összességében nagyon kevés, így kivételesen még a Jamal Agnew fixációba sem tudok belekötni, mert ő legalább még meg is csinált pár játékot.

És akkor beszéljünk Trevor Lawrence-ről, aki ismét parádés volt. Lehet, hogy a 204 yard és az egy passzolt TD (INT nélkül) nem tűnik valami soknak, de amit a pályán csinált a nagyon kellemetlen Saints védelem ellen, az parádé volt. Nem nagyon emlékszek kihagyott ziccerre tőle, tényleg mindent kihozott az lehetőségeiből, sőt még extrát is hozzátett, ugyanis nyolc futásból 59 yardot szerzett. Remekül érezte a nyomást, pontosan tudta, mikor kell megindulni és nem csinált hülyeséget, nem keménykedett fölöslegesen. Érett, higgadt, okos és precíz volt egész meccsen, öröm volt nézni.

A védelemről már kevesebb jót lehet elmondani a pick six ellenére is. A védőfal futás ellen jó volt, de a pass rush nem hozta a nagy játékokat, pedig ezer sebből vérzett a Saints támadósora. Ami különösen fájó lehet, hogy a tavalyi 1/1-es Travon Walker megint teljesen láthatatlan volt, pedig nagyon kellene már tőle egy igazán jó meccs. Plusz a Saints utolsó drive-jában sem a defense-en múlt, hogy nem szerzett TD-t a New Orleans, a negyedik negyedben mint kés a vajon mentek át Carrék végig.

A Saints offense az első három negyedben rendkívül gyámoltalanul játszott hazai pályán. Sem a Kirk fumble-t, sem az Agnew muffed puntot nem tudta kihasználni a támadósor: előbbiből punt lett, utóbbiból pedig csak azért nem, mert a Jaguars 17 yardosáról indulhattak. Viszont azt meg kell adni, hogy ezúttal mindenki nagyon tökös volt! A Saints hatszor is nekiment a negyedik kísérletnek és mivel ezúttal nem hátrafelé passzolt Carr, így négy próbálkozás sikeres is lett. A csapat szempontjából sajnálatos módon ennek csak a negyedik negyedben lett látható eredménye, de ezzel együtt azért most jó volt nézni ezt az offense-t, legalábbis az utolsó 20 percben.

Carr rendben volt, még ha a pick-sixénél talán túlságosan is bevállalós volt. Meglepetésemre a támadófal sem omlott össze a két kezdő OT-je nélkül, bár az irányítón elég sok volt a nyomás, de azért menedzselhető volt a szituáció és még Alvin Kamara előtt is akadtak lehetőségek. A futó egyébként zseniálisat játszott, 62 futott yard mellett volt 12 elkapása is 91 yardért, mintha csak két évet visszamentünk volna az időben. Pláne úgy, hogy Taysom Hill is jól nyomta, egy futott TD mellett négy elkapásból 50 yardot szerzett, nagyon jó kis duót alkottak ők ketten Kamarával. Ami viszont meglepett, hogy Chris Olave megint nem tudott dominálni, a 15 felé szálló labdából csak hét elkapás lett 57 yardért, illetve a parádés TD-elkapása mellett Michael Thomas sem tudott olyan releváns tényező lenni, mint amire számítottam. Szerencsétlen Foster Moreau-t pedig csak sajnálni lehet karrierje legcsúnyább dropja után.

Jacksonville Jaguars @ New Orleans Saints 31-24

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!